badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

TFS Barendrecht moest zijn meerdere erkennen in Van Zijderveld

The Flying Shuttle had een zware opdracht voor handhaving in de eredivisie. Het moest daarvoor een 6-2 overwinning in de wacht slepen.

TFS Barendrecht moest zijn meerdere erkennen in Van Zijderveld - TFS Barendrecht
© TFS Barendrecht
TFS Barendrecht moest zijn meerdere erkennen in Van Zijderveld - TFS Barendrecht
© TFS Barendrecht +

 

In een bomvolle sporthal Lagewei heeft het gestreden en een enerverende wedstrijd gespeeld. Maar ook dit keer moesten ze genoegen nemen met een 3-5 nederlaag. Er is nog een klein kansje om aan degradatie te ontsnappen maar is afhankelijk van de op zondag te spelen wedstrijden in de 1e divisie.

De HD Saber Afif en Joran Kweekel moesten het opnemen tegen Norbert van Barneveld en Lester Oey. De 1e game was een spannende en ging met 17-21 naar Van Zijderveld. De 2e game ging ondanks een hoge inzet met 14-21 ook naar de mannen uit Amstelveen.

De DD van Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen konden de 1e game overtuigend naar zich toetrekken tegen Mireille van Daal en Ellen Kooyman met 21-17. De 2e game lieten de dames van TFS de touwtjes iets vieren waardoor deze ging naar Van Zijderveld met 15-21. In de 3e game stelde ze orde op zaken met 21-14.

Met een tussen stand van 1-1, moesten de single partijen duidelijkheid geven over de posities. Van Zijderveld speelde ook dit keer met Lester Oey als 1e heer tegen Saber Afif, dit werd een titanen strijd die onze sport zo mooi maakt. Uiteindelijk trok Lester aan het langste eind en ging er met 16-21, 21-12 en 19-21 met de winst van door.

Marco den Haan en wist de 1e game tegen dit keer als tweede heer spelende Ruben Kweekel naar zich toe te trekken met 20-22. De 2e en 3e game waren een prooi voor Ruben met 21-14 en 21-15. Die zijn eerste single dit seizoen uitstekend invulde.

De beide dames van TFS hadden het moeilijk tegen Linda Chen en Mireille van Daal en deze singles gingen naar de Amstelveners. Sandy wist er nog een 3e game uit te halen, maar ging met 4-21 ten onder. TFS keek op dat moment tegen een 2-4 achterstand aan, wat betekende dat hiermee het pleit beslecht was en de laatste plaats definitief.

De mixen werden eerlijk verdeeld, zodat de uitslag gelijk was als in de uitwedstrijd 3-5.

Ondanks dat The Flying Shuttle niet zijn doelstelling heeft gehaald kunnen ze terug kijken op een prima wedstrijd. Met vijf drie setters heeft het publiek strijd gezien voor elke centimeter en was een propaganda voor onze sport.

geplaatst door

verkregen via TFS Barendrecht

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws