The Flying Shuttle verrast Roosterse in eigen huis met 5-3 overwinning

The Flying Shuttle verrast Roosterse in eigen huis met 5-3 overwinning

The Flying Shuttle is aan zijn eindsprint begonnen voor handhaving in de eredivisie. Het moet de komende twee wedstrijden tegen de concurrenten Victoria en van Zijderveld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De wedstrijd tegen Roosterse geeft het vertrouwen dat er nog kansen zijn voor handhaving. In de thuiswedstrijd moesten de Barendrechters het hoofd buigen met 1-7 maar wisten in de uitwedstrijd met veel inzet de 5 punten mee naar Barendrecht te nemen.

De ploeg moest aantreden zonder Bart Strijbosch, die van een wintersportvakantie aan het genieten was. De herendubbel had een zeer grillig verloop. De 1e game ging duidelijk naar Nico Hermans en Dennis Dubbelman en de 2e game naar Ruben Kweekel en Saber Afif. De mannen van Roosterse trokken aan het langste einde met 21-17. De DD met Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen moesten aantreden tegen het goed ingespeelde koppel Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve ook dit werd een 3 setter maar nu in het voordeel van TFS. De geroutineerde dames van TFS speelde een gedegen sterke partij met een 3e game in hun voordeel 15-21.

De heren single tussen Saber Afif en de laatste weken in prima vorm zijnde Marijn Put moest ook in 3 games beslist worden met uiteindelijk een overtuigende 3e game in het voordeel van Saber 15-21. De tweede heren single tussen Joran Kweekel en Nico Hermans werd een triller. Joran begon heel slordig in de 1e game, maar wist nog aardig in te lopen. Maar Nico won met 21-18. De 2e game ging over en weer en was een waar spektakel met Joran die nu aan het langste einde trok met 20-22. Ook hier moest de 3e game uitsluitsel geven die eveneens door Joran werd gewonnen met 18-21.

Sandy Bommeleyn moest aantreden tegen Roxanne Molenmaker, ondanks haar grote inzet moest ze het afleggen met de cijfers 21-12 en 21-14. Pascalle van Nielen had het zoet der overwinningen geproefd en speelde een overtuigende partij tegen Wendy Hoeve de 1e game werd 16-21 de 2e game werd op de stand van 6 door Wendy opgegeven.

Deze resultaten waren een goede basis voor de beide mix partijen en er hing een sfeer van vandaag gaat het lukken. De 1e mix van Ceriel Custers en Linda Hoedemakers tegen Ruben en Jeannette ging met 16-21 en 10-21 naar TFS. De 2e mix was weer een prooi voor Roosterse, Marijn en Roxanne waren te sterk voor Sandy en Joran die kennelijk al zijn energie in zijn single had gestopt.

De Barendrechters gingen met 5 punten en de eerste verdienden overwinning terug naar huis. Op 17 januari moet The Flying Shuttle weer afreizen naar Limburg waar Victoria de volgende tegenstander is.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!