badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Unieke thuiswedstrijd voor DKC - BC DKC
© BC DKC

Unieke thuiswedstrijd voor DKC

Unieke thuiswedstrijd voor DKC - BC DKC
© BC DKC +

Badmintonclub DKC speelt aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd van de reguliere competitie van de Carlton Eredivisie seizoen 2014/2015. De Haagse koploper neemt het op tegen BV Slotermeer uit Amsterdam.

Hoewel er voor beide teams niks meer op het spel staat, gaat het niet om zomaar een 'badmintonpotje'. Aangezien de sporthal van DKC niet beschikbaar is, wordt het duel afgewerkt bij VELO in Wateringen. Tegelijkertijd speelt die ploeg ook een wedstrijd tegen Victoria. Iets dat in het verleden slechts één keer eerder gebeurde.

DKC staat al weken aan kop van de ranglijst en is inmiddels niet meer in te halen door naaste belager Duinwijck. De formatie van coach Leonard van Velzen kan tot nu toe bogen op uitstekende resultaten. Want van de zeventien wedstrijden werd er niet één verloren. De indrukwekkende reeks bestaat uit veertien overwinningen en drie gelijke spelen. In totaal behaalde DKC 105 punten. Begin februari gaat het seizoen voor de Hagenaars eigenlijk pas echt beginnen. Dan worden namelijk de halve finales van de play-offs afgewerkt. Daarin neemt de lijstaanvoerder het twee maal op tegen nummer vier BC Amersfoort. Eerst uit (4 februari) en daarna thuis (8 februari). De winnaar van deze confrontaties plaatst zich voor de finale in Den Bosch op 21 februari. Daarin is Duinwijck of BV Almere de tegenstander.

Zoals gezegd wordt de wedstrijd tegen Slotermeer een unieke aangelegenheid, aangezien er twee duels tegelijk op één locatie worden afgewerkt. Dat kwam een keer eerder voor. Toevalligerwijs waren DKC en Slotermeer daar ook bij betrokken. In het seizoen 2005/2006 werden Almere - DKC en Van Zijderveld - Slotermeer in Almere op hetzelfde tijdstip gespeeld. De club uit de Hofstad bewaart daar geen goede herinneringen aan, omdat het verloor van Almere en daardoor promotie/degradatiewedstrijden moest spelen, die het uiteindelijk ook verloor.

De wedstrijd DKC - Slotermeer wordt gespeeld op zaterdag 24 januari in de Velohal in Wateringen. Adres: Noordweg 26, 2291 EE. Het duel begint om 19.00 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

Selectie EJK 2015 bekend

3 jaar geleden

volgend artikel

Almere thuis tegen Roosterse

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 44 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws