Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Veel kanshebbers op titel bij Carlton NK 2015

© René Lagerwaard+

Van vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari vinden de Carlton Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2015 plaats in het Topsportcentrum in Almere.

Gisteren is geloot voor de nationale titelstrijd waar 155 spelers en speelsters aan meedoen.

Mannenenkel

Titelverdediger Eric Pang moet het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi in het mannenenkel opnemen tegen Jordy Hilbink. Erik Meijs (2) en Nick Fransman (3) worden verwacht als zijn voornaamste tegenstanders. Zij zullen proberen om de 33-jarige Pang van zijn zevende titel op rij af te houden.

Vrouwenkel

In het vrouwenenkelspel zijn meerdere kanshebsters. De 22-jarige Soraya de Visch Eijbergen die vorig jaar in de finale moest opgeven vanwege een blessure, is de favoriet en als eerste geplaatst. Zij speelt in de eerste ronde tegen Tamara van der Hoeven. De regerend Nederlands kampioene Gayle Mahulette (2) begint het NK tegen Esther Kuilman en is er veel aan gelegen om haar titel te prolongeren. Alida Chen (3) en Lisa Khoeblal-Malaihollo (4) kunnen mogelijk voor een verrassing zorgen.

Vrouwendubbel

Selena Piek is samen met Eefje Muskens als eerste geplaatst in het vrouwendubbel en het tweetal is gezien hun internationale ervaring de grote favoriet, met als grootste concurrent het koppel Samantha Barning en Iris Tabeling (2). De koppels Lisa Khoeblal-Malaihollo/Yvonne Sie en Alida Chen/Cheryl Seinen zullen proberen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen.

Gemengddubbel

Het gemengddubbel kan spannend worden met zeker drie koppels die aan elkaar gewaagd zijn. Naast de titelverdedigers, het koppel Jacco Arends en Selena Piek (2), zal het als eerste geplaatste duo Jorrit de Ruiter/Samantha Barning samen met het koppel Jelle Maas/Iris Tabeling (3) de strijd om de titel aangaan.

Mannendubbel

In het mannendubbel zullen de titelverdedigers Jacco Arends en Jelle Maas de strijd naar verwachting moeten aangaan met het ervaren koppel Léon Nottelman/Michiel Kruijt en de aanstormende jeugd met Ruben Jille/Alex Vlaar en Mark Caljouw/Thomas Wijers.

Bekijk hier het speelschema.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws