SportSport

Vereniging Badminton Oefenmeesters biedt thematische bijscholingen

Vereniging Badminton Oefenmeesters biedt thematische bijscholingen

Niet alleen Badminton Nederland is in beweging met A Clear Future. Ook de Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) is in beweging als kennisorganisatie en werkt aan een klantgericht beleidsplan waarin de trainer centraal staat.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daarnaast gaan wij ook op zoek naar jonge docenten, zoals Esther Kuilman op 16 mei met de bijscholing I Follow en Henri Vervoort op 11 en 12 april die de bijscholingen jeugd Gemengd Dubbel verzorgt, om een evenwichtig docenten aanbod te krijgen.

Het nieuwe beleidsplan draagt de naam Visie Bij Overmorgen. Een van onze doelstellingen uit dit beleidsplan wil ik hier graag onder uw aandacht brengen.

Thematische decentrale bijscholingen

Naast de traditionele bijscholingen die wij het komend badminton seizoen organiseren introduceert de VBO nieuwe, thematische bijscholingen die onze doelgroepen aanspreken. De inrichting van deze scholingen krijgt dus een ander karakter dan de traditionele bijscholingen.

Wij willen deze bijscholingen decentraliseren, d.w.z. in de regio's laten plaatsvinden, en daardoor dichter bij onze leden brengen. Ook niet-leden zijn van harte welkom op deze bijscholingen.

De thematische bijscholingen zijn badmintonspecifiek en in principe praktijkgericht, aangevuld met een dun randje theorie. Ze vinden, voor een beter leereffect, plaats in een aangesloten reeks, bijvoorbeeld 2 zaterdagen van 3 lesuren. Maar andere combinaties zijn ook mogelijk. Deze thematische bijscholingen lenen zich uitmuntend voor technische, tactische en fysieke thema's op verschillend niveaus en geven de VBO de mogelijkheid om bijscholingen op maat te geven.

De thematische bijscholingen willen wij samen met vereniging(en) in de regio's, die bereid zijn om VBO steunpunt te zijn, organiseren.

Inmiddels zijn wij gestart met het organiseren van twee proefsessies. De eerste proefsessie is in de regio Noord waarbij badminton vereniging Meteoor in Veendam haar medewerking wil verlenen als steunpunt. De tweede proefsessie is in Houten/Bilthoven, in regio Centrum, waarbij de badminton vereniging Houten medewerking wil verlenen als steunpunt.

  • De bijscholing in Veendam is gepland op 21 en 28 februari 2015 van 09.30 tot 12.30 uur.
  • Onderwerp van de bijscholing: observeren en verbeteren techniek
  • Docente: Esther Kuilman.
  • Deze bijscholing is licentiewaardig voor SL2B en SL3B.
  • De bijscholing gaat door bij minimaal 12 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers 25
  • De bijscholing in Houten/Bilthoven is gepland op 12 april en 19 april 2015.
  • Docent: Eric Martherus
  • Deze bijscholing is licentiewaardig voor SL2B en SL3B.
  • De bijscholing gaat door bij minimaal 12 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers 25.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!