Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Verrassingen in vrouwenenkel tijdens kwalificaties Carlton NK

© René Lagerwaard+

Vrijdag 30 januari werden in Topsportcentrum Almere de kwalificatiewedstrijden gespeeld van de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2015.

De meeste van de geplaatste spelers en koppels uit de kwalificatie wisten het hoofdtoernooi te bereiken, behalve in het vrouwenenkel waar verrassend alle speelsters die waren geplaatst werden uitgeschakeld.Mannenenkel

De top vier van de kwalificatielijst in het mannenenkel wist zich te plaatsen voor de achtste finales. Leon Nottelman, Vincent de Vries, Ralph Starren en Stephan Branderhorst haalden de laatste zestien en nemen het op tegen respectievelijk Saber Afif, Nick Fransman (als derde geplaatst), Mark Caljouw (4 geplaatst) en Marco de Jager.

Vrouwenenkel

Roxanne Molenmaker van BC Roosterse, als eerste geplaatst in de kwalificaties van het vrouwenenkel, werd verrassend in de eerste ronde uitgeschakeld. Ze verloor van de Almeerse Jessela van Soerland in 3 games met 16/21, 21/19 en 19/21. Ook Imke van der Aar (2), Deborah Jille (3) en Marleen Kuipers (4) vonden hun Waterloo in de voorrondes. Naast Van Soerland, die het nu in de achtste finales opneemt tegen Dorien Lups, komen ook Lisa Bomers, Meike Brul en Romy de Laak uit in het hoofdtoernooi.

Mannendubbel

Zoals verwacht wisten de vier sterkste mannendubbels uit de kwalificaties zich te scharen bij de laatste zestien. Rik Hermans/Rick Steuten, Remko Bakker/Brent Maarsingh, Dave Khodabux/Jurgen Wouters en Brandon Bessem / Roy Reijbroek bereikten het hoofdtoernooi van de nationale titelstrijd in Almere.

Vrouwendubbel

Manon Sibbald en Georgy van Soerland-Trouerbach wisten hun positie als nummer een geplaatst waar te maken, net Linda Chen en Mireille van Daal (3). Het koppel Meike Brul/Rosalie Teuben (2) haalde de achtste finaleronde niet; zij werden uitgeschakeld door Jasmine Paap en Alyssa Tirtosentono.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel was de grootste verrassing de uitschakeling van het als nummer 1 geplaatste koppel Dave Khodabux/Georgy van Soerland-Trouerbach. Zij verloren met 21/16 en 21/16 van het duo Rehmat Zulfiquar/Yolanda van Dijk, die nu in het hoofdtoernooi zullen uitkomen tegen Jim Middelburg/ Myke Halkema.

Zaterdag 31 januari begint om 10.0 uur het hoofdtoernooi van de Carlton NK in Almere.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

DKC aan vooravond van play-offs

3 jaar geleden

volgend artikel

Topfavorieten stomen door op Carlton NK 2015

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 12 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws