clubzoeker

Verrassingen in vrouwenenkel tijdens kwalificaties Carlton NK

Verrassingen in vrouwenenkel tijdens kwalificaties Carlton NK

Vrijdag 30 januari werden in Topsportcentrum Almere de kwalificatiewedstrijden gespeeld van de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2015.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De meeste van de geplaatste spelers en koppels uit de kwalificatie wisten het hoofdtoernooi te bereiken, behalve in het vrouwenenkel waar verrassend alle speelsters die waren geplaatst werden uitgeschakeld.Mannenenkel

De top vier van de kwalificatielijst in het mannenenkel wist zich te plaatsen voor de achtste finales. Leon Nottelman, Vincent de Vries, Ralph Starren en Stephan Branderhorst haalden de laatste zestien en nemen het op tegen respectievelijk Saber Afif, Nick Fransman (als derde geplaatst), Mark Caljouw (4 geplaatst) en Marco de Jager.

Vrouwenenkel

Roxanne Molenmaker van BC Roosterse, als eerste geplaatst in de kwalificaties van het vrouwenenkel, werd verrassend in de eerste ronde uitgeschakeld. Ze verloor van de Almeerse Jessela van Soerland in 3 games met 16/21, 21/19 en 19/21. Ook Imke van der Aar (2), Deborah Jille (3) en Marleen Kuipers (4) vonden hun Waterloo in de voorrondes. Naast Van Soerland, die het nu in de achtste finales opneemt tegen Dorien Lups, komen ook Lisa Bomers, Meike Brul en Romy de Laak uit in het hoofdtoernooi.

Mannendubbel

Zoals verwacht wisten de vier sterkste mannendubbels uit de kwalificaties zich te scharen bij de laatste zestien. Rik Hermans/Rick Steuten, Remko Bakker/Brent Maarsingh, Dave Khodabux/Jurgen Wouters en Brandon Bessem / Roy Reijbroek bereikten het hoofdtoernooi van de nationale titelstrijd in Almere.

Vrouwendubbel

Manon Sibbald en Georgy van Soerland-Trouerbach wisten hun positie als nummer een geplaatst waar te maken, net Linda Chen en Mireille van Daal (3). Het koppel Meike Brul/Rosalie Teuben (2) haalde de achtste finaleronde niet; zij werden uitgeschakeld door Jasmine Paap en Alyssa Tirtosentono.

Gemengddubbel

In het gemengddubbel was de grootste verrassing de uitschakeling van het als nummer 1 geplaatste koppel Dave Khodabux/Georgy van Soerland-Trouerbach. Zij verloren met 21/16 en 21/16 van het duo Rehmat Zulfiquar/Yolanda van Dijk, die nu in het hoofdtoernooi zullen uitkomen tegen Jim Middelburg/ Myke Halkema.

Zaterdag 31 januari begint om 10.0 uur het hoofdtoernooi van de Carlton NK in Almere.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!