Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© badmintonline

Amersfoort neemt voorsprong op DKC in play-offs Carlton Eredivisie

© badmintonline+

Amersfoort heeft thuis het eerste duel tegen DKC in de halve finale van de play-offs in de Carlton Eredivisie gewonnen en zo een voorsprong op de ploeg uit Den Haag genomen.

Amersfoort versloeg DKC, de nummer 1 van de reguliere competitie, met 5-3.

Amersfoort schoot uit de startblokken en stond na 3 gespeelde partijen op een 3-0 voorsprong. Het Amersfoortse mannendubbel Freek Golinski/Ruben Jille was na 3 spannende games te sterk voor Michiel Kruijt/Thomas Wijers (16-21, 21-19, 21-19). Ook het vrouwendubbel Gayle Mahulette/Debora Jille won: met 14-21, 21-16 en 21-18 werden Ginny Severien en Alida Chen verslagen. Vervolgens versloeg de kersverse, zevenvoudig Nederlands kampioen Eric Pang in twee games Mark Caljouw (21-8, 21-15).

DKC maakte de wedstrijd weer spannend door overwinningen in het enkelspel. Zo won Ginny Severien van Jao Jie (21-19, 21-15) en versloeg Dennis van Daalen de Jel Vincent de Vries in drie games met 16-21, 21-19 en 21-12. Daarna nam Amersfoort het initiatief weer over. Gayle Mahulette, de nummer 2 van de Carlton NK, was te sterk voor Alida Chen, die met 21-15 en 21-18 werd verslagen, waarna de voorsprong werd uitgebreid naar een verschil van twee punten, doordat Romy de Laak samen met Rubel Jille het DKC duo Veerle Wijers/Michiel Kruijt wist te kloppen met 21-14, 21-17.

De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 5-3 door winst in het gemengddubbel van Daisy Blommenstein/Mark Caljouw op het ervaren koppel van Amersfoort, Jao Yie/Eric Pang (21-13, 21-10) Aanstaande zondag 8 februari is de return van de halve finale, in Den Haag om 16.00 uur. Zaterdag 7 februari, spelen Duinwijck en Qontent Almere hun terugwedstrijd in Haarlem om 19.00 uur. De eerste wedstrijd is gewonnen door Duinwijck met 5-3.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Postuum erepenning in goud voor Will Veeren

3 jaar geleden

volgend artikel

Verrassende zege van Amersfoort

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws