SportSport

AMOR-toernooi 14 en 15 februari in Groningen

AMOR-toernooi 14 en 15 februari in Groningen

Op zaterdag 14 en zondag 15 februari is het weer tijd voor het eerste Master-toernooi van het jaar: het 49e Master AMOR-Toernooi.

clubzoeker

Maak kennis met Ties van der Lecq!

Het toernooi wordt net als de voorgaande jaren georganiseerd door GSBC AMOR in Sportcentrum De ACLO van de Rijksuniversiteit en Hanze Hogeschool in Groningen.

Drie jaar geleden behoorde het AMOR-Toernooi nog tot het Satellite-circuit, maar nadat er besloten werd dat het circuit moest krimpen viel het toernooi helaas buiten de boot. Na drie jaar hard werken door de organisatie is het weer gelukt om tot het circuit met de beste zes toernooien - het Mastercircuit - te gaan behoren. We zijn dan ook trots de circuitopening van 2015 te doen in het tweede weekend van februari.

Dit jaar zullen 199 spelers weer gaan strijden om de titels in vier categorieën: Master, 4, 6 en 8. Ondanks dat het toernooi dit jaar samenvalt met het EK voor teams in België kunnen we spreken van een sterke bezetting. Het toernooi heeft ook dit jaar weer een internationaal tintje met speelsters uit onder andere Litouwen, Letland en Griekenland.

De bezetting in de Mastercategorieën is in vergelijking tot de voorgaande jaren erg aangetrokken. Maar liefst 21 heren en 25 dames zullen in de singles gaan strijden onder de titels. Onder hen zijn ook de winnaars van vorig jaar: Justin Teeuwen en Litouws kampioene Akvile Stapusaityte. Ook dit jaar zijn zij de grote favorieten voor de titels. De concurrentie voor Teeuwen bestaat onder andere uit Jerry Natenstedt en Jim Middelburg, maar de in Duitsland spelende Marco de Jager en Ralph Starren zijn gevaarlijke outsiders. Stapusaityte zal het moeten opnemen tegen onder andere Lisa Khoeblal-Malaihollo die het toernooi al viermaal eerder op haar naam schreef. Ook de dit jaar goed spelende Manon Sibbald en Nederlands jeugdkampioene Dorien Lups maken een goede kans op de titel.

In de herendubbel lijken Jim Middelburg en Russell Muns de grote kanshebbers op de titel. Op het afgelopen Nederlands Kampioenschap maakten zij het de nummers 49 van de wereld en de latere Nederlands kampioenen Arends en Maas het behoorlijk moeilijk door de eerste game naar zich toe te trekken. Toch is te verwachten dat ook zij behoorlijk aan de bak zullen moeten tegen koppels als Natenstedt/Starren en Kweekel/Weijers.

In de damesdubbel is het startveld groter dan in de herendubbel. Topseeds Iris Tabeling - die eerst nog het EK in België speelt - en partner Rosalie Teuben, Lisa Khoeblal-Malaihollo en Yvonne Sie en Akvile Stapusaityte en partner Cheryl Seinen maken allen een grote kans op de titel.

In de mix zijn de grote favorieten voor de titel Jim Middelburg en Myke Halkema. Zij lieten het afgelopen NK zien met de Nederlandse top mee te kunnen door het de nummers 23 van de wereld - Jorrit de Ruiter en Samantha Barning - ontzettend moeilijk te maken. Middelburg en Halkema verloren in drie spannende games maar lieten zien het de wereldtop erg moeilijk te kunnen maken. Dit maakt hen dan ook de grote favorieten om het AMOR-Toernooi 2015 te winnen. Desalnietemin zullen koppels Starren/Ottenhof, Muns/Van der Aar en Teeuwen/Sie er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken.

Op zaterdag 14 februari om 9:15 uur zullen de eerste partijen gespeeld worden. De geplande eindtijd is 20:00 uur. Op zondag starten we om 10:15 uur. Naar verwachting zullen van 14:00-18:00 uur de finales in alle onderdelen gespeeld worden.

We hopen dat het dit jaar wederom een geweldig toernooi wordt met veel wedstrijden van hoge kwaliteit. Iedereen is komend weekend van harte welkom om dit toernooi te komen aanschouwen.

Voor meer informatie en tijdsschema’s: www.badmintonnederland.toernooi.nl.

Sporthal: Sportcentrum RUG/HG, Blauwborgje 16; 9747 AC Groningen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!