Badmintonfeest in Den Bosch: Haagse DKC landskampioen Carlton Eredivisie

Badmintonfeest in Den Bosch: Haagse DKC landskampioen Carlton Eredivisie

Naar goed gebruik is toernooi.nl nog niet bijgewerkt, maar voor iedereen die het gemist heeft: BC DKC uit Den Haag is vanmiddag landskampioen geworden tijdens de Carlton Eredivisie finale in de Maaspoort in Den Bosch.

SportSport

Maak kennis met Meare van Dalm!

DKC heeft in de finale om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie met 5-2 gewonnen van Duinwijck en zo voor het eerst in haar historie de titel weten te veroveren. In een bomvol en sfeervolle Maaspoort Sports & Events in 's-Hertogenbosch leek het er lang op dat Duinwijck de achterstand zou weten te verkleinen tot 4-3, maar DKC besliste in een sensationeel spannend einde van het gemengddubbelspel voortijdig de wedstrijd.

DKC begon de wedstrijd goed en kwam via het mannendubbel Michiel Kruijt en Dennis van Daalen de Jel op een 1-0 voorsprong. In twee games werd met 21-19 en 21-12 gewonnen van het koppel Iikka Heino en Jerry Natenstedt van Duinwijck. Al snel daarna stond het weer gelijk, doordat de vrouwen van Duinwijck, Alexandra Langley en Akvile Stapusaityte wisten te winnen van het DKC-duo Alida Chen en Ginny Severien met 21-13 en 21-19.

Het verschil in punten in de wedstrijd werd daarna door DKC gemaakt in de enkelspelen. Zo liet Mark Caljouw de Fin Anton Kaisti met twee keer 21-9 compleet kansloos, versloeg Alida Chen Dorien Lups ook in twee games (21-16, 21-7) en versloeg Dennis van Daalen de Jel in een gelijkopgaande strijd Iika Heino met 23-21, 16-21 en 21-15. Door winst van Akville Stapusaityte op Ginny Severien met 21-19 en 21-8 werd de stand zo 4-2 voor DKC.

In een gelijkopgaande en zeer spannende wedstrijd in het gemengddubbel tussen Veerle Wijers/Michiel Kruijt voor DKC en Betty Timmerman/Anton Kaisti voor Duinwijck werd uiteindelijk de winst en dus de titel door DKC gepakt. Nadat de eerste twee games een 1-1 stand hadden opgeleverd, leek het er op dat Duijnwijck nog een laatste wedstrijd uit het vuur zou slepen. Maar bij een 19-19 stand, werd het uiteindelijk toch nog sensationeel 21-19 voor DKC en konden de uitzinnige, enthousiaste fans uit Den Haag feest gaan vieren.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!