Bijna hattrick voor Jim Middelburg in Groningen

Bijna hattrick voor Jim Middelburg in Groningen

Op 14 en 15 februari werd met het 49e AMOR-toernooi de start gemaakt van het Carlton Master circuit.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met enerverende finales is de toon voor de rest van het seizoen gezet! Met zo'n 200 spelers en mooie finales kunnen wij terug kijken op een geslaagd toernooi. Het werd een toernooi met veel verrassingen: veel spelers konden hun plaatsingen niet waar maken.

Jim Middelburg draaide een goed toernooi; hij wist namelijk drie finales in de Master categorie te behalen. De eerste finale (mix) waarin hij als eerste geplaatst was, wist hij met partner Myke Halkema winnend af te sluiten. Na een spannende eerste game werd de tweede relatief eenvoudig gewonnen van Justin Teeuwen en Yvonne Sie. Ook in de herendubbel won Middelburg naast partner Muns de titel. Zij klopten in de finale het koppel Natenstedt/Starren dat in de poulewedstrijden het als tweede geplaatste koppel Kweekel/Weijers wist te verslaan.

Ook in de single schopte Middelburg het tot de finale. In de weg naar de finale versloeg hij onder meer Ruben Wijnands en de als tweede geplaatste Jerry Natenstedt. In de finale bleek Justin Teeuwen echter een maatje te groot. Teeuwen leek op een winst in twee games af te stevenen. Maar na een 19-16 voorsprong verspeelde Teeuwen alsnog de game. In de derde game stelde Teeuwen orde op zaken en na een 11-7 voorsprong bij de kantwissel, won Teeuwen de derde game met 21-15.

Bij de dames was het de Litouwse Akvile Stapusaityte die het schopte tot twee finales. In de single was ze oppermachtig. Hoewel haar tegenstanders goed speelden, verspeelde Stapusaityte geen game en won ze telkens met grote cijfers. De finale tegen Sibbald - die goed speelde - werd ook met grote cijfers gewonnen.

Ook in de dubbel bereikte Stapusaityte de finale met gelegenheidspartner Cheryl Seinen. In een zeer spannende partij van bijna een uur legden zij het af tegen het koppel Khoeblal-Malaihollo en Sie, waarin Sie haar laatste wedstrijd speelde. De marathonpartij die alle speelsters sloopte, werd uiteindelijk beslist met 22-20 in de derde game voor Khoeblal-Mailaihollo en Sie.

Wij willen als Stichting AMOR-Toernooi alle spelers heel erg bedanken voor het mogelijk maken van het toernooi en wij wensen hen dan ook veel succes bij de volgende toernooien, zowel in het Carlton Mastercircuit als alle andere circuittoernooien.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!