badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC en Duinwijck finalisten Carlton Eredivisie in Den Bosch - René Lagerwaard / badmintonline
© René Lagerwaard / badmintonline

DKC en Duinwijck finalisten Carlton Eredivisie in Den Bosch

DKC en Duinwijck finalisten Carlton Eredivisie in Den Bosch - René Lagerwaard / badmintonline
© René Lagerwaard / badmintonline +

Door de overwinning van DKC op Amersfoort zondag 8 februari treft de Haagse badmintonclub haar tegenstander Duinwijck in de Maaspoort in Den Bosch.

In de heenwedstrijd werd nog verloren van Amersfoort met 5-3, maar DKC wist deze nederlaag in eigen huis op overtuigende wijze recht te zetten.

Amersfoort begon goed door winst in het mannendubbel. Freek Golinski en Rube Jille versloegen het koppel Michiel Kruijt/Thomas Wijers in drie games met 19-12, 21-12, 21-12 en namen zo een 1-0 voorsprong. Alida Chen en Ginny Severien trokken daarna de stand weer gelijk, door winst op het koppel Debora Jille/Gayle Mahulette. Het duo van DKC won het vrouwendubbel met 21-16 en 21-13. Mark Caljouw en zevenvoudig Nederlands kampioen Eric Pang maakte er spannende partij van bij de eerste mannenenkel, waarbij Pang uiteindelijk met 21-18, 23-21 aan het langste eind trok en zo Amersfoort weer op voorsprong zette.

Daarna gaf DKC geen partij meer uit handen en werd door overwinningen in de enkelspelen (Ginny Severien op Jao Yie 21-10, 21-17, Dennis van Daalen de Jel op Vincent de Vries 21-19 en 22-10 en Alida Chen op Gayle Mahulette met 21-17, 21-18) en de gemengddubbelspelen (Mark Caljouw/Daisy Bommeleijn tegen Ruben Jille/Romy de Laak 21-18, 21-11 en Michiel Kruijt/Veerle Wijers tegen Eric Pang/Debora Jille 21-18 en 21-14) de wedstrijd gewonnen met 6-2, waardoor plaatsing voor de finale om het landskampioenschap een feit was.

De finale om het landskampioenschap tussen DKC en Duinwijck vindt plaats op zaterdag 21 februari in de Maaspoort in 's-Hertogenbosch.

Wat vind jij? Er zijn al 56 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws