DKC naar finale om landstitel

DKC naar finale om landstitel

Na 2013 heeft Badmintonclub DKC voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de finale om de landstitel bereikt. De Haagse ploeg won zondag in de eigen sporthal 't Zandje met 6-2 van BC Amersfoort.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daarmee maakte het de 5-3 nederlaag precies goed, die had woensdag in de uitwedstrijd bij Amersfoort had opgelopen. De finale wordt gespeeld op zaterdag 21 februari in Den Bosch. Daarin neemt DKC het op tegen recordkampioen (24 keer) Duinwijck uit Haarlem.

't Zandje zat met meer dan 500 toeschouwers bomvol. Het toonde aan dat de DKC-supporters nog vertrouwen hadden in een goede afloop. Daarvoor zouden de beide dubbels weleens beslissend kunnen zijn. In de uitwedstrijd gingen die verloren voor de Hagenaars. Zondag wonnen Michiel Kruijt en Thomas Wijers, net als woensdag, de eerste game tegen Freek Golinski en Ruben Jille. Maar daarna was het weer het Amersfoort-duo dat de partij naar zich toetrok in drie games. Gelukkig voor DKC werd het damesdubbel wel gewonnen. Met 21-16 en 21-13 waren Ginny Severien (die haar laatste thuiswedstrijd speelde) en Alida Chen te sterk voor Debora Jille en Gayle Mahulette.

Aan DKC's kopman Mark Caljouw was het de zware taak zevenvoudig Nederlands kampioen Eric Pang te verslaan. Dat lukte wederom niet, hoewel de Rijswijker in de tweede game nog erg dichtbij kwam (23-21). Dennis van Daalen de Jel, die ook zijn laatste thuisduel voor DKC speelde, bracht DKC op 2-2 door in een uiterst spannende wedstrijd af te rekenen met Vincent de Vries. Doordat Amersfoort nog maar twee punten nodig had voor de finale, was DKC min of meer verplicht de damessingles te winnen. En dat gebeurde ook. Severien bleek andermaal een maatje te groot voor voormalig wereldtopper Yao Jie. Chen leverde misschien wel de mooiste prestatie van de middag door de nummer twee van Nederland Mahulette op een gevoelige nederlaag te trakteren. Daarmee stond het 4-2 voor DKC.

Leonard van Velzen, hoofdcoach van DKC, had de mixen ten opzichte van woensdag omgedraaid. Daardoor namen Caljouw en Daisy Bommeleyn het eerste gemengd dubbel voor hun rekening. Ze beschaamden het vertrouwen van hun coach niet, want met 21-18 en 21-11 werden Ruben Jille en Romy de Laak aan de kant gezet. Hierdoor kwam een enorme druk te liggen op Kruijt en Veerle Wijers, die Pang en Debora Jille moesten verslaan om een beslissende ‘golden game’ te voorkomen. Zij weerstonden die druk uitstekend getuige de 21-18 en 21-14 zege. Door de 6-2 einduitslag bereikte DKC de finale.

De eindstrijd wordt, zoals gezegd, op 21 februari gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. Aanvang is 14.00 uur. De tegenstander is Duinwijck, dat in de andere halve finale BV Almere versloeg.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!