Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© badmintonline

Duinwijck klopt Almere in play-offs Carlton Eredivisie

© badmintonline+

Duinwijck heeft het eerste duel tegen Qontent Almere in de halve finale van de Play-Offs in de Carlton Eredivisie gewonnen. De nummer 3 uit de reguliere competitie werd in eigen huis met 5-3 verslagen door de ploeg uit Haarlem.

Het duo Stephan Brandenhorst/Dave Khodabux zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door met 23-21 en 21-16 te winnen van Likka Heino/Jerry Natenstedt. In het vrouwendubbel wonnen Akvile Stapusaityte en Alexandra Langley met 21-16, 17-21 en 21-15 van het Almeerse koppel Manon Sibbald/Yvonne Sie waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. In de enkelpartijen die daarop volgden wist Duinwijck het verschil te maken en een 5-1 voorsprong te nemen. Gemakkelijk ging dit echter niet, want elke partij kende een zeer spannend scoreverloop met bijna allemaal drie games.

Justin Teeuwen redde het net niet tegen Anton Kaisti die met 21-18, 19-21 en 20-22 aan het langste eind trok. Akvile Stapusaityte tegen Manon Sibbald (21-4, 21-18), Likka Heino tegen Stephan Brandenhorst (21-13, 16-21, 22-20) en Dorien Lups tegen Tamara van der Hoeven (20-22, 23-21, 21-16) haalden de zege voor Duinwijck binnen.

Qontent Almere wist nog wel iets terug te doen door winst in de gemengddubbelspelen. Zo wonnen Dave Khodabux en Yvonne Sie van Anton Kaisti en Betty Timmerman in drie games met 22-20, 15-21 en 21-16 en werden Jerry Natenstedt en Alexandra Langley verslagen door Justin Teeuwen en Cheryl Seinen met 21-17, 16-21 en 16-21, waardoor de eindstand werd bepaald op 5-3 voor Duinwijck.

Aanstaande zaterdag 7 februari is de return van de halve finale, in Haarlem om 19.00 uur. Morgen, woensdag 4 februari, spelen Amersfoort en DKC voor de eerste keer tegen elkaar in de andere halve eindstrijd.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws