Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© badmintonline

Duinwijck naar finale landskampioenschap Carlton Eredivisie

© badmintonline+

Duinwijck heeft in eigen huis ook het tweede duel tegen Qontent Almere in de halve finale van de play-offs in de Carlton Eredivisie gewonnen en zich zo al eerste geplaatst voor de finale om het landskampioenschap.

De nummer 2 van de reguliere competitie won met 4-2 van de ploeg uit Almere.

Duinwijck kwam door winst in het mannen- en vrouwendubbel op een 2-0 voorsprong. Het duo Likka Heino/Jerry Natenstedt won met 21-18, 21-18 van het Almeerse koppel Stephan Brandenhorst/Dave Khodabux en Akvile Stapusaityte en Alexandra Langley versloegen Manon Sibbald en Yvonne Sie met 21-17, 21-19. Justin Teeuwen bracht de spanning weer terug in de wedstrijd door te winnen van Anton Kaisti. Trok Kaisti in de heenwedstrijd nog aan het langste eind, nu was het Teeuwen die na drie games de winst voor Qontent Almere wist te behalen (21-12, 15-21, 21-12).

Door overwinningen van Akvile Stapusaityte op Manon Sibbald (21-12, 21-14) en Likka Heino op Stephan Brandenhorst (21-9, 21-14) in de enkelspelen breidde Duinwijck haar voorsprong weer uit en was plaatsing voor de finale om het landskampioenschap een feit. Tamara van der Hoeven wist nog wel haar partij te winnen van Doren Lups (21-16, 17-21, 21-9) maar dat mocht niet meer baten voor de ploeg uit Almere. Doordat plaatsing voor de finale om het landskampioenschap voor Duinwijck zeker was, werden de gemengddubbelspelen niet meer gespeeld.

Vandaag vindt om 16.00 uur in Den Haag de terugwedstrijd plaats van de andere halve finale tussen DKC en Amersfoort. Amersfoort wist de heenwedstrijd te winnen met 5-3.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Almere komt niet aan de mixen toe

3 jaar geleden

volgend artikel

DKC en Duinwijck finalisten Carlton Eredivisie in Den Bosch

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws