badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Iris Tabeling over het Carlton NK: wij als selectiespelers moeten ons bewijzen - René Lagerwaard
© René Lagerwaard

Iris Tabeling over het Carlton NK: wij als selectiespelers moeten ons bewijzen

Iris Tabeling over het Carlton NK: wij als selectiespelers moeten ons bewijzen - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

Afgelopen weekend stond het NK op het programma. Altijd een beladen toernooi waarin wij ons als selectiespelers moeten bewijzen en waar de underdogs je maar al te graag willen verslaan.

Een beetje druk staat er dus altijd wel op, maar dat weerhoudt mij er gelukkig niet van om het beste in mezelf naar boven te halen!

Ik stond met, zowel mijn damesdubbel (met Samantha) als mijn mix (met Jelle), al in het hoofdtoernooi en mocht dus op zaterdag beginnen. In de mix stonden we als derde geplaatst en mochten we het opnemen tegen Meta Knuth en Jules Bakker. Dit was niet al te moeilijk en een goede ronde om een beetje aan de hal te wennen en vooral ook aan de shuttles! Deze waren pijlsnel en dus moest je flink inhouden om niet al te veel uit te slaan. Onze tegenstanders hadden hier duidelijk meer moeite mee dan wij en na een snelle 21-5, 21-8 overwinning was de kwartfinale bereikt. Die mochten we spelen tegen Ralph Starren en Jessica Ottenhoff. Wij bleven goed geconcentreerd en zijn hierdoor eigenlijk geen moment echt in de problemen gekomen. Met een mooie 21-14, 21-11 is de halve finale dan ook bereikt die op zondag plaats zal vinden.

In de damesdubbel stond ik als tweede geplaatst en mochten we het in de eerste ronde opnemen tegen Raquel Humphris en Esther Kuilman. Net als in de mix was dit een niet al te lastige ronde en haalden wij na een 21-8, 21-3 overwinning makkelijk de kwartfinale. Daarin mochten we het opnemen tegen Myke Halkema en Dorien Lups. Een duidelijk sterkere tegenstander dan de ronde ervoor, maar ook hier konden wij door goede focus en afspraken er een redelijk eenvoudige 21-10, 21-14 overwinning uit slepen, waardoor ook hier zonder al te veel problemen de zondag werd gehaald.

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

geplaatst door

verkregen via Iris Tabeling

Wat vind jij? Er zijn al 80 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws