badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Kevin de Waal vergooit zijn winstkans voor de tweede ronde - Duinwijck
© Duinwijck

Kevin de Waal vergooit zijn winstkans voor de tweede ronde

Kevin de Waal vergooit zijn winstkans voor de tweede ronde - Duinwijck
© Duinwijck +

De Yonex Dutch Junior is dit jaar misschien sterker dan ooit te voren en dat is op de eerste dag al duidelijk te zien aan het slachtveld dat bij de Nederlandse jeugd is aangericht, echter het is natuurlijk wel jammer dat er ook partijen verloren zijn gegaan wat eigenlijk helemaal niet had gehoeven.

Een aantal enkelpartijen vandaag geobserveerd en wat mij opviel is dat er veel te veel risicoloos gespeeld wordt en dat de gehele baan van de tegenstander niet wordt benut. Ook heb ik niets in de huidige spelregels gelezen dat er niet op de lijnen gemikt mag worden. Teun Yntema was in mijn optiek tegen de Engelsman David King helemaal niet kansloos, echter tijdens de partij zou hij dan zelf wel de open gaten moeten trekken en niet routinematig alles zomaar door het midden moeten spelen.

Kevin de Waal speelde helemaal geen onaardige partij tegen de Luxemburger Ben Rausch, wat ik alleen niet snapte is dat hij steeds in hetzelfde mes van zijn tegenstander liep. De bedoeling van een partijtje badminton is dat je je tegenstander met goed aanvallend geplaatst spel het leven zuur maakt en als dat een paar keer goed lukt dan blijf je volharden in het succes. In de derde game had Kevin het voor elkaar om na een redelijk achterstand op 16-16 te komen en de Luxemburger zag je een beetje in elkaar storten. Of Kevin nu medelijden met zijn tegenstander kreeg of dat hij bang was om de tweede ronde te halen, weet ik nog steeds niet, maar Kevin veranderde zijn spel en maakte vervolgens 5 fouten achter elkaar.

#1 James 25-02-2015 22:40

Lekker positief stukje piet. Praat de jeugd van je eigen cluppie maar wat frisse moed in. Het lijkt mij persoonlijk veel interessanter dat je dit richt aan de Duinwijck trainers ipv zo direct op spelers.

#2 Jan 26-02-2015 13:04

Het lijkt mij duidelijk dat dit pleidooi van de schrijver voor de trainers is bedoeld. Immers het gaat hier om een jeugdige speler. Van een jeugdige speler verwacht ik dat deze op de training de slagen correct uitvoert en doet wat de leraar verwacht. Zo ook in de wedstrijd doet deze speler wat van hem wordt verwacht. Dat is niet altijd WINNEN, maar een speler kan ook (gelet op eerdere toernooien) de opdracht mee krijgen om met minder risico te spelen. Wanneer een speler deze opdracht uitvoert dan heeft hij/zij in die wedstrijd zeer goed gespeeld, maar wel verloren en dat is rot voor de fans. Het gaat hier om een jonge speler die samen met de coach werkt aan het beter maken van het talent. Heb vertrouwen en geduld.

geplaatst door

verkregen via Piet Ridder

vorig artikel

Mager resultaat Nederlanders op Yonex German Open

3 jaar geleden

volgend artikel

Terugblik Junior Master Van Zijderveld

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 53 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws