Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© SCP

Lidmaatschap sportverenigingen stabiel

© SCP+

Ondanks dat mensen vaker alleen of in zelf georganiseerde groepen sporten blijft het lidmaatschap van sportverenigingen stabiel.

Dit is één van de conclusies van het Sociaal en Cultureel Planbureau in de Rapportage Sport 2014. In deze rapportage worden de ontwikkelingen in de sportsector in de afgelopen jaren geschetst.

We lichten een aantal conclusies van SCP uit:

  • Het aandeel Nederlanders dat wekelijks aan sport doet, is de afgelopen 10 jaar licht gestegen (van 52% naar 56% in 2013) en tweederde van de Nederlanders beweegt voldoende.
  • Achterstand in sport blijft bij ouderen, lager opgeleiden, mensen met slechtere gezondheid en bij inwoners uit buurten met matige leefbaarheid.
  • Steeds vaker sporten mensen alleen of in zelf georganiseerde groepjes, tegelijkertijd is het lidmaatschap van sportverenigingen stabiel gebleven (45% van de sporters is lid van een sportvereniging of andere sportaanbieder).
  • Het overgrote deel van de Nederlanders (87%) is tevreden met het sport- en beweegaanbod in de buurt.
  • In 2012 was 11% van de bevolking maandelijks of vaker actief als vrijwilliger in de sport. Voor verenigingen zijn zij van groot belang: bij 82% van de sportclubs zijn vrijwilligers actief. Omgerekend vervullen zij gezamenlijk 56.000 onbetaalde voltijdsbanen. Dit aandeel neemt niet toe, maar ook niet af.

Klik hier om verder te lezen?

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws