badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Milou Lugters en Richard Gans namen deel aan het Carlton NK 2015

Voor Milou was dit haar debuut op het NK. Na wat files onderweg zijn ze ruim op tijd gearriveerd. In de mix speelden Milou en Richard samen.

Milou Lugters en Richard Gans namen deel aan het Carlton NK 2015 - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Milou Lugters en Richard Gans namen deel aan het Carlton NK 2015 - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Hun tegenstanders waren Ilke Dols en partner. Na een makkelijk gewonnen 1e set werd de wedstrijd steeds gelijkwaardiger. Uiteindelijk trokken Milou en Richard met 21-19 aan het langste eind in de derde set. Ze waren blij dat ze een ronde verder waren!

In de 2e ronde v/d kwalificatie mochten ze aantreden tegen Joran Kweekel en Imke van der Aar. In een prachtige 1e set waarbij Milou en Richard lange tijd een voorsprong koesterden, werd het 18-21. In de tweede set slopen er wat fouten in het spel en de tegenstanders kwamen steeds beter in hun spel. Gevolg 11-21 verlies, maar wel met opgeheven hoofd.

Daarna begon er voor Milou een hele periode van wachten, uren en uren. Jammer genoeg had ze twee walkovers. Om 18.30 uur was het zover, haar single tegen Meike Brul. Na een stroeve start verloor Milou de 1e set met 10-21. Daarna kantelde de wedstrijd en kwam Milou steeds beter in haar ritme. Mooie setwinst 21-13. Dus een derde set. Milou bleef ook in deze set lange tijd aan de goede kant van de score, waarbij het net niet lukte om de wedstrijd te winnen. Met 18-21 ging de winst naar Meike. Prima gespeeld en zelf ook tevreden, hetgeen het belangrijkste resultaat is.

Later op de avond samen met Madouc Linders de dubbel gespeeld. Beide meiden gingen vlot van start en pakten een voorsprong. Zeer verrassend werd de 1e set gewonnen door Milou en Madouc. Met afwisselend en resoluut spel werden Judith Campman en Yolanda van Dijk afgetroefd. Zouden ze dit kunnen vol kunnen houden? Uiteindelijk wonnen Judith en Yolanda met 21-17 en 21-14 de andere sets, waarbij toch de ervaring de doorslag gaf. Maar wat speelden Milou en Madouc goed. Er is genoten op de tribune!

Naast de mix met Milou, heeft Richard ook hard geknokt in zijn herenenkel. In de 1e ronde moest hij tegen Niels Veenstra. Na een overwinning van 21-14 voor Richard, was Niels in de 2e set net iets sterker. Richard verloor deze set met 22-20. In de 3e en beslissende set heeft Richard naar eigen zeggen onnodig verloren na een redelijke voorsprong. Het was hele leuke ervaring en onze toppers hopen volgend jaar weer van de partij te zijn!

Het NK was een hele leerzame ervaring, waarbij het leuk was om te zien dat de jeugdige spelers het niveau aan kunnen. Na een welverdiende douche tevreden naar huis en daarna naar dromenland!

geplaatst door

verkregen via BC Shot

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws