Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Alex van Zaanen

Titelhouders denderen door naar finales op Carlton NK 2015

© Alex van Zaanen+

Op de Carlton Nederlandse Kampioenschappen badminton 2015 in Topsportcentrum Almere maken alle titelhouders nog steeds kans om hun nationale titel te prolongeren.

Eric Pang kan vandaag zijn zevende enkelspeltitel veroveren, terwijl Gayle Mahulette opgaat voor nummer twee.

Mannenenkel

Eric Pang kende een lastige halve finale tegen de jonge Mark Caljouw. De 33-jarige Pang kon Caljouw in de eerste game lastig van zich af schudden, maar won met 21-17. In de tweede game leek Pang af te stevenen op een simpele zege, Caljouw knokte zich echter geweldig terug in de wedstrijd, maar zag de zege met 21-19 toch naar Pang gaan. Nick Fransman is de tegenstander van Pang in de finale. De 22-jarige Fransman (3) won na een bliksemstart met 21-14 en 21-13 van de nummer twee van de plaatsingslijst, Erik Meijs.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette maakt nog steeds kans om haar titel in het vrouwenenkel te prolongeren. De speelster van Amersfoort won in de halve eindstrijd met 21-10 en 21-18 van Alida Chen (DKC). In de finale treft ze net als vorig jaar Soraya De Visch Eijbergen. Destijds moest de speelster van het Duitse BC Duren geblesseerd opgeven. De 22-jarige De Visch Eijbergen was in de halve finale met 21-9 en 21-15 duidelijk een maatje te groot voor de Limburgse Wendy Hoeve.

Mannendubbel

Titelhouders Jacco Arends/Jelle Maas wonnen hun halve finale na een makkelijke eerste game met 21-14 en 21-17 van DKC-koppel Mark Caljouw/Thomas Wijers (4). In de andere halve finale was het als tweede geplaatste duo Michiel Kruijt/Leon Nottelman met 21-13 en 21-14 de betere van Dave Khodabux en Jürgen Wouters.

Vrouwendubbel

Met speels gemak drongen Eefje Muskens en Selena Piek door tot de finale van het vrouwendubbel. Het jeugdige duo Alida Chen/Cheryl Seinen verloor met 21-8 en 21-11 van de nummers twaalf van de wereld. Aan de andere kant van het net stuiten Muskens en Piek in de finale op Samantha Barning/Iris Tabeling. Het als tweede geplaatste koppel nam in de halve finale de maat van Lisa Khoeblal-Malaihollo/Yvonne Sie met 21-11 en 21-14.

Gemengddubbel

Zoals verwacht gaat de finale in het gemengddubbel tussen de koppels Jorrit de Ruiter/Samantha Barning en Jacco Arends/Selena Piek. De titelhouders Arends en Piek rekenden in de halve finale af met Jelle Maas/Iris Tabeling met 21-14 en 21-17. Het koppel De Ruiter/Barning was in de halve eindstrijd met 21-9 en 22-20 te sterk voor Russel Muns/Cheryl Seinen.

Kijk voor alle informatie en het laatste nieuws op badmintonline.nl/carltonnk.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Wie volgt Robbie Kneefel op?

3 jaar geleden

volgend artikel

Zevende titel badmintonner Pang

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws