badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Verrassende zege van Amersfoort - BC Amersfoort
© BC Amersfoort

Verrassende zege van Amersfoort

Verrassende zege van Amersfoort - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

In een prachtige sfeervolle ambiance in de Juliana van Stolberg sporthal in Amersfoort ontspon zich een echt badmintongevecht compleet met zingende supporters uit Den Haag en veel toeters en bellen.

Dit is de ambiance welke je veel ziet bij volleybal en korfbal de zaalsporten bij uitstek, hier zullen veel eredivisieverenigen aan moeten werken om de inrichting/organisatie en de teams zodanig samen te stellen dat ook deze sfeer bij de reguliere eredivisie tot stand kan komen.

Een mooie opdracht voor het komende eredivisieoverleg.

Amersfoort startte met Yao Jie in de gelederen. Jie kwam de avond ervoor pas aan uit China en is herstellende van een operatie, maar wilde er per se bij zijn om haar Amersfoort een hart onder de riem te steken.<-p>

Het begon niet goed voor Amersfoort. In zowel de mannen als de vrouwendubbel werd de 1e game ingeleverd, maar hierna was de spanning er af en werden beide partijen in een zeer spannende slotfase binnen geslagen. Een onverwachte 2-0 voorsprong. Eric Pang maakte er zelfs 3-0 van. In zijn single maakte hij als Nederlands Kampioen korte metten met aanstormend talent Mark Caljouw.<-p>

Hierna was de beurt aan de Haagse gasten onder luide aanmoedigingen van hun per bus gekomen aanhang werden het 1e vrouwenenkelspel en de 2e mannen single gewonnen.<-p>

Gayle Mahulette bracht Amersfoort punt vier door Alida Chen te verslaan.<-p>

In de 1e mix speelden Romy de Laak en Ruben Jille een zeer goede tactische wedstrijd. Ze lieten de sterke heer van DKC - Michiel Kruijt - niet in zijn spel komen en boekteb een twee games overwinning.

De winst was binnen, en niemand maalde er om dat de 2e mix nog meeging naar Den Haag.

Een mooie badmintonavond in Amersfoort was voorbij. Nu rest het Amersfoort team deze overwinning over de streep te trekken naar de finale op 21 februari in de Maaspoort te Den Bosch.

Het zal zondag in sporthal 't Zandje in Den Haag echter een heidense klus worden om de benodigde vier punten te halen.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

vorig artikel

Amersfoort neemt voorsprong op DKC in play-offs Carlton Eredivisie

3 jaar geleden

volgend artikel

Loting EJK 2015 bekend

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 57 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws