SportSport

All England door de ogen van Iris Tabeling

All England door de ogen van Iris Tabeling

Deze week is de All England. Nadat Samantha en ik niet zo heel lekker hadden gespeeld op de German Open (1e ronde verloren van een Thais koppel), hoopten we dat we hier wat beter spel konden laten zien.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We stonden gepland op woensdagavond om 20.00 op de TV-baan. Echter om 15.00 uur liep het al 3 uur uit en we wisten dus dat het flink wat later zou gaan worden.

Samantha moest ook nog mixen, eigenlijk om 14.20 uur, maar ze ging pas om 15.40 uur de baan op. Ik zelf heb in de ochtend een beetje getraind om de dag wat minder lang te maken en te zorgen dat ik niet de hele dag op bed zou liggen.

In de middag heb ik wat wedstrijden gekeken van de andere Nederlanders en daarna weer terug naar het hotel gegaan. Even mijn ogen dicht gedaan, toen wat gegeten rond een uurtje of 18.00 uur. Om 20.00 uur naar de hal om de voorbespreking te doen met Kim en om 22.00 uur kregen we te horen dat we niet meer op de TV-baan zouden spelen omdat dat te laat zou worden. We zouden gewoon op de willekeurige baan terechtkomen die het eerst klaar zou zijn. Uiteindelijk mochten we om 23.15 eindelijk de baan op. We moesten het opnemen tegen de zusjes Stoeva uit Bulgarije. We hebben 1x eerder tegen hun gespeeld en toen in 3 sets verloren. We wisten dat het een zware pot zou worden, we geduld moesten houden en waarschijnlijk erg lange rallies zouden gaan spelen. De hal is er 'langzaam', dat wil zeggen heel erg hoog en trage shuttles waardoor het lastig is om aan te vallen en makkelijk is om te verdedigen waardoor er erg lange rallies ontstaan. Dat is ook de voornaamste reden dat dit toernooi elk jaar zoveel uitloopt en zulke lange wedstrijden heeft.

We speelden eigenlijk een goede wedstrijd, en het ging erg gelijk op, tot in de derde game. Daarin waren wij te vermoeid om echt de lange rally's vol te houden. Als we dan een lange rally hadden gehad, maakten wij daarna te snel de fout in de volgende rally. Als we deze wedstrijd hadden willen winnen, hadden we het verschil in de eerste game moeten maken. Helaas konden we dat niet en verloren we de wedstrijd na 64 minuten met 21-23, 21-19 en 14-21. Om 00:25 kwamen we de baan af.

We kunnen dus in ieder geval zeggen dat we ook een keer 's nachts gebadmintond hebben! Vandaag is het voor mij nog een beetje wedstrijden kijken en wat trainen, aangezien volgende week de Swiss Open alweer voor de deur staat waarbij we opnieuw tegen de zusjes Stoeva hebben geloot: tijd voor revanche dus!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!