All England koninginnen wankelen tegen Muskens en Piek

All England koninginnen wankelen tegen Muskens en Piek

De Chinese All England winnaressen Bao Yixin [8] en Tang Yuanting hadden waarschijnlijk niet gedacht dat ze op een zaterdagmiddag op de Swiss Open zoveel tegenstand zouden krijgen van een Nederlands vrouwendubbel, met de namen Selena Piek en Eefje Muskens.

Maak kennis met Debora Jille!

In betreffende halve finale wedstrijd zag het er in eerste instantie ook niet naar uit dat Eefje en Selena een deuk in een pakje boter zouden slaan tegen de Chinese All England kampioenen. In de eerste game waren de Nederlanders wat onwennig tegen het Aziatische duo en maakten ze redelijk wat fouten tegen dit gerenommeerde vrouwenkoppel. Met weinig rally's ging de eerste game dan ook met 21-12 naar de Chinezen.

In de tweede game gingen Eefje en Selena voortvarend van start en kwamen met 7-2 en 12-7 voor te staan. Daarna kwamen de Chinese speelsters goed terug en werd het 14-14. Hierna scoorden Eefje en Selena 4 keer en werd het 18-14. Na nog een paar spannende minuten werd het 19-21 voor de Nederlanders. Een derde game was nodig om deze partij te beslissen. In het begin van de 3e game waren de Chinezen duidelijk van slag, Eefje en Selena kwamen met 10-4 voor te staan. Wat een geweldige sensatie hing er in de lucht!

Helaas kwamen Bao Yixin en Tang Yuanting op tijd uit hun verlammende coma en begonnen ze op deze stand weer te badmintonnen. Langzaam verdween de voorsprong van de Nederlanders en na een 12-10 achterstand kwamen de eerste punten weer op het bord voor het Nederlandse duo. De magische krachten waren bij Eefje en Selena weggevloeid en konden de Nederlandse vrouwen jammer genoeg geen vuist meer maken. Met 21-17 verlies in de 3e game moesten ze met opgeheven hoofd afscheid nemen van deze Swiss Open.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!