SportSport

Eddy Boerman vanuit Spanje

Eddy Boerman vanuit Spanje

Dit is het tweede verslag van mijn bevindingen gedurende de Spanish Para-Badminton International in Alcudia. Het is nu vandaag donderdag 26 maart 2015.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de ochtend stond een excursie gepland in het oude gedeelte van Alcudia. Door personeel van de het hotel was aangegeven dat de lijnbus omstreeks 09.30 uur naar het oude centrum zou vertrekken. Alleen de bus kwam niet op dat tijdstip. Kennelijk hadden wij de bus net gemist. Uiteindelijk kwam de betreffende bus een uur later en bracht ons uiteindelijk naar het oude centrum. We hebben vervolgens zelf maar een eigen rondleiding georganiseerd en kwamen op wel erg bijzondere plekjes van de oude stad.

Nadat wij even hadden rondgelopen was het ook weer tijd om weer richting het hotel te gaan en ons voor te breiden op de middag training die gepland stond.

Wij stonden keurig op tijd te wachten bij de bushalte en wilden instappen, toen de bus arriveerde. De chauffeur antwoordde op zijn beste Engels: "Next bus, no key." Hiermee bedoelde hij dat hij geen sleutel had om de rolstoel van Jordy Brouwer, in de bus te hijsen. Ons restte niets anders dan nog eens een kwartier op de volgende bus te wachten.

Na ons avontuur in het oude centrum van Alcudia en na een welverdiende lunch in het hotel, konden wij eindelijk eens onze racket ter hand nemen om te gaan wennen aan de omstandigheden van de sporthal. Wij kregen als Nederlands team ruim 1,5 uur de tijd om te wennen aan de zaalomstandigheden. Uiteraard hebben wij hier dankbaar gebruik van gemaakt.

Kort opsomming van de omstandigheden

  • fel licht, op sommige momenten de shuttle gewoon niet kunnen waarnemen en vervolgens te laat met reageren
  • de vloer (hout) is voor een roller prima te doen; voor een staander is deze erg glad en de kans op wegglijden is duidelijk aanwezig (uit voorzorg straks een natte lap naast de baan, om de schoenen c.q. Blade wat stroever te maken)
  • voor het enkelspel op een half veld, zijn extra banen gecreëerd. Deze banen hebben enkele lijnen, waarbij de z.g. tramrails ontbreekt

Uiteindelijk hebben wij allemaal met o.a. onze dubbel/mix partners kunnen trainen en zien de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet.

Vanaf morgen zal een update komen van de gespeelde wedstrijden van dit kampioenschap. Wordt vervolgd.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!