badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Een nieuwe generatie naar OroDenmark

Naast de vaste spelers melden zich ook meer en meer nieuwe spelers aan voor de zomerstage.

Een nieuwe generatie naar OroDenmark - OroDenmark
© OroDenmark
Een nieuwe generatie naar OroDenmark - OroDenmark
© OroDenmark +

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Het hoge technische niveau en de persoonlijke training zijn daar de grootste reden van. Afgelopen najaar zijn we in Frankrijk geweest om Oro daar wat meer onder de aandacht te brengen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want er komen meer en nieuwe spelers uit dit land. Naast een stijging van deelnemers uit Frankrijk kunnen we dit jaar ook voor het eerst spelers uit Zwitserland en Spanje verwachten. Ook twee landen die hard aan de weg timmeren om meer kennis te krijgen over de technisch tactische kant van onze sport.

Het gaat niet alleen over spelers maar juist ook trainers die uit deze drie landen belangstelling hebben voor de trainersbijscholing met een DGI-diploma. Bijscholingen van oud-wereldkampioenen wordt als belangrijkste reden opgegeven.

We hoeven zelf niet eens zoveel te doen om meer belangstelling te krijgen voor de stages op Oro. DGI is heel erg actief met het aanspreken van hun contacten. Dat heeft ook een nadeel, want er is niet veel plaats voor nieuwe spelers en met meer belangstelling uit Denemarken zelf geeft dat het probleem van nee verkopen tegen de spelers uit eigen land.

De eerste Nederlandse en Belgische trainers hebben zich ook aangemeld voor de bijscholing en nu BNL meer medewerking verleent is het zelfs mogelijk voor deze bijscholing in Nederland subsidie te krijgen.

Vorige week zijn de eerste twee shuttle feeding robots gekomen en hebben we ze kunnen testen. Het gaat om het eenvoudige type, de Y9. Over een paar weken komen de twee grote broers van deze machine. Tijdens de hele stage moet elke coach op elke baan een robot ter beschikking hebben voor zijn/haar training. Spelers krijgen ook een spoedcursus in het zelf bedienen van de robots zodat ze zelf ook extra training kunnen doen wanneer ze dat zelf willen.

We hebben inmiddels al met een aantal trainers afspraken gemaakt dat ze speciaal training komen geven. Veel van de toptrainers zijn niet weken achter elkaar beschikbaar, maar ze willen maar al te graag een paar dagen langs komen, want ook voor Denemarken is het Oro-concept nieuw en ze willen graag zien hoe dat in zijn werk gaat.

Oro 2015 wordt weer anders dan dat het vorig jaar was. Het niveau van de training zal hoger zijn dan dat je waar dan ook gewend ben en badmintontraining zal nooit meer hetzelfde zijn als je hier bent geweest.

geschreven door

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 21 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws