Eerste toernooidag voor Jordy Brouwer tijdens Spanish Open

Eerste toernooidag voor Jordy Brouwer tijdens Spanish Open

Deze ochtend werden we wakker met de gedachte om meteen tournamentsoftware te kijken. Gisteren stond het wedstrijdschema namelijk nog niet gepubliceerd toen we gingen slapen.

SportSport

Maak kennis met Mandy Duijndam!

We wisten al dat de opkomst sterk is. Niemand van het Nederlands team was geplaatst. Het ging er dus om hoe de loting zou vallen. In mijn geval zaten we voor de mix in de poule met de tweede geplaatste. Daarnaast zouden we Indiërs tegenkomen en het tweetal waarmee we ook trainen. Een sterke poule dus.

In het enkelspel was ik geloot onder de eerstgeplaatste en een onbekende Spanjaard. Dit was even afwachten hoe het zou lopen, aangezien ik tegen beiden nog nooit had gespeeld.

Na de openingsceremonie begonnen we met de mix rond 10 uur. We mochten meteen tegen de als tweede geplaatste David Toupe en Pamela Masse. We hebben al eerder tegen David gespeeld tijdens het EK en weten hoe snel hij is. Ze hadden alleen samen nog geen ervaring wat in ons voordeel kon werken. Helaas mocht het niet zo zijn, ondanks onze tegenstand.

De volgende was tegen Young-Chin Mi en Valeska Knoblauch. Dit zijn altijd mooie spannende wedstrijden. We trainen samen en de uitkomst is altijd anders. We moesten eerst even aftasten waardoor we met een achterstand begonnen en daarmee de eerste set verloren. Door onze tactiek aan te passen en scherper te spelen konden wij de tweede set op onze naam zetten. Helaas konden we dit niet vasthouden in de derde set, ondanks mooie punten die we toch nog konden maken.

De laatste partij was tegen de Indiërs. Ondanks dat we niet meer door de poule zijn gekomen, probeerden we deze partij wel netjes af te maken. Ook om onze focus te houden voor de andere wedstrijden die we nog moesten spelen. We zagen al dat ze moeite hadden met het rijden en vooral de dame. Deze konden we daardoor goed onder druk zetten en uiteindelijk ook de partij in twee sets op onze naam schrijven.

Lees de rest van dit artikel op de website van Jordy Brouwer von Gonzenbach.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!