badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Eric Pang heeft helaas zijn RIO-droom laten varen

Goeiemorgen Piet. Hoe is het met je? Hoewel ik me uiterst kwetsbaar opstel om je vragen online te beantwoorden en ik ook vind dat ik niet aan iedereen tekst en uitleg hoef te geven zal ik je drie korte argumenten geven voor mijn selectie van de Sudirman Cup.

Eric Pang heeft helaas zijn RIO-droom laten varen - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Eric Pang heeft helaas zijn RIO-droom laten varen - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Ik zal niet persoonlijk ingaan op de spelers. Degenen die niet geselecteerd zijn, weten dat ze altijd bij mij om uitleg mogen vragen.

Eric Pang heeft in een heel open en eerlijk gesprek met mij aangegeven dat hij het niet kan opbrengen om zich dag in dag uit uit de naad te werken voor kwalificatie naar Rio. Ik was erg teleurgesteld en uiteraard heb ik hem geprobeerd op andere gedachten te brengen, juist vanwege zijn fantastische optreden op het WK. Hij gaf mij ook als antwoord dat zich opladen en de intensieve voorbereiding die noodzakelijk is voor een groot evenement al een hele opgave was, laat staan een heel jaar door. Eric heeft helaas zijn Rio droom laten varen. Hij gaat nog wel voor Baku 2015. Op basis hiervan ga ik in de toekomst dus Eric vaker passeren. Dit heb ik ook met Eric besproken en hij begreep mijn gedachtengang volledig. Dit is een afweging tussen ambitie en ontwikkeling. Eric is nog steeds de sterkste speler, absoluut, maar als hij heeft aangegeven er niet meer volledig ervoor te willen gaan dan moeten we nu langere termijn gaan denken. Ik vind dit een argument wat zeer goed te verdedigen is.

Ik heb ongelooflijk hard moeten knokken om gedeeltelijke subsidie van NOC*NSF te krijgen voor de Sudirman Cup. Maar eigenlijk is deze subsidie een ondersteuning voor ons nationaal programma op Papendal waarvan de Sudirman Cup een noodzakelijk onderdeel is in hun traject naar Rio. Ik ben degene die verantwoordelijk is voor de aanvraag dus zal hier uiteindelijk ook op afgerekend worden. Ik heb zoals je ziet het team zo klein mogelijk gehouden om de kosten zo laag mogelijk te houden. Ik kies voor spelers waarvoor ik verantwoordelijk ben voor hun programma. We gaan niet naar de Sudirman Cup om daar zo hoog mogelijk te eindigen anders had ik wel meer begeleiding en spelers mee genomen. We gaan naar de Sudirman Cup voor de noodzakelijke en essentiële punten voor de wereldranglijst voor de spelers die voor Rio gaan. Voor de jongere spelers kies ik wederom voor ontwikkeling.

Het laatste argument ligt gevoeliger en dat kun je altijd op verschillende manieren bekijken. Alleen ik ben de bondscoach en ik maak uiteindelijk de beslissing. Als je de positie op de wereldranglijst loslaat als criterium, maar eens kijkt naar de ontwikkelingscurve op diezelfde wereldranglijst in combinatie met de leeftijd. Op basis hiervan vind ik dat mijn keuze goed beargumenteerd is.

Piet ik ga weer richting Papendal. Ik wens je een fijne dag,

Groet,
Rune Massing

geplaatst door

verkregen via Rune Massing

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Hoofddorp gastheer voor tweede Minicongres

3 jaar geleden

volgend artikel

Pradnya-Sikki pair wins Polish Open badminton title

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 27 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws