badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Inspiratiesessie met Rachel van Cutsen voor Tatum en Kyra - Team Van Velzen
© Team Van Velzen

Inspiratiesessie met Rachel van Cutsen voor Tatum en Kyra

Inspiratiesessie met Rachel van Cutsen voor Tatum en Kyra - Team Van Velzen
© Team Van Velzen +

Woensdag was oud international Rachel van Cutsen te gast bij Team van Velzen. Rachel heeft een rugzak vol ervaring en dat op meerdere fronten.

Hoe heeft Rachel zelf de top gehaald, wat heeft ze er voor gedaan en gelaten? Welke instelling zal je verder helpen en wat kan je extra doen om op den duur partijen winnend af te sluiten? Leonard wilde deze dag juist het gesprek met elkaar aangaan om Tatum en Kyra eens over dit soort zaken na te laten denken en gelijk om te zetten in daden.

In het begin van de training vonden Tatum en Kyra, Rachel eigenlijk alleen maar goed. De opdracht was dan ook om op zoek te gaan naar twee sterke en twee zwakkere punten van de topspeelsters en dit met elkaar te bespreken.

Iedere speler heeft immers betere en mindere kanten, waarop je een strijdplan kan maken. Met die kennis ging de meiden aan de slag om de rally's winnend af te sluiten en wat straal je dan uit als dat wel of niet lukt? Elkaar beter maken door gewoon alles tegen elkaar te zeggen over wat er wel en niet goed gaat. Alleen dan komen we met elkaar tot een hoger level.

Van singel gingen we over naar dubbel varianten. Sneller, harder, scherper, aanvallender waren termen die regelmatig over de baan vlogen. Kyra en Tatum konden in de dubbel zij aan zij staan van een zeer ervaren topper en direct aanwijzingen van haar krijgen. Wat kan badmintontraining toch leuk en leerzaam zijn Rachel dank voor de sparring. De meiden hebben echt wat geleerd en gingen moe en voldaan naar huis.

geplaatst door

verkregen via Team Van Velzen

vorig artikel

Selena Piek naar twee kwartfinales op de Swiss Open

3 jaar geleden

volgend artikel

52e Hoofdstadtoernooi in Amsterdam

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 77 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws