Jacco Arends: We spelen zelfs beter dan de Indo's!

Jacco Arends: We spelen zelfs beter dan de Indo's!

De Swiss Open. Een Grand Prix Gold toernooi in Bazel. Na de German Open en de All England is dit het laatste toernooi in deze jaarlijks terugkomende reeks van drie toernooien achter elkaar.

Ken je BC Victoria al?

De afgelopen weken heb ik met Jelle en Selena zware lotingen gehad. Extra gemotiveerd stap ik het vliegtuig in. Ik neem mezelf voor om nog eerder dood van de baan gesleept te worden, dan te verliezen.

In het gemengd dubbel spelen Selena en ik tegen het Indonesische koppel Kido en Bernadeth. Afgelopen jaar was dit een vast top tien koppel. Ze zijn nu enigszins op hun retour. Mede doordat Olympisch kampioen Kido wat ouder en zwaarder, wordt. Tegenstrijdig genoeg maakt dit het niet makkelijker. Indo's zijn altijd vaardig en doen onverwachte dingen. Als ze een goede dag hebben, kan het snel gaan. We spelen geconcentreerd. Yes, we winnen.

Selena en ik laten daarna snel wat pijntjes weg masseren, wij noemen dat weg martelen. Pijntjes kunnen snel omslaan naar een blessure. Goed je lichaam verzorgen is dus belangrijk.

Voor Jelle en mij is dit een van de laatste toernooien in zo'n tien jaar waarin wij dubbelen. Ik ga me richten op de mix tijdens de drukke Olympisch kwalificatie periode. Hierna zijn we van plan de dubbel weer op te pakken. Met dit in ons achterhoofd stappen we de baan op. We verliezen van Denen, waar we eigenlijk een goed saldo tegen hebben. We spelen niet goed. Als we een volgende stap willen maken moeten we constanter worden.

In de kwartfinale spelen Selena en ik tegen de nummers vier van de wereld uit Indonesië: Ahmad en Natsir. We nemen ons voor om uit te gaan van onze eigen kwaliteiten. Met veel lef gaan we de wedstrijd in. We spelen zelfs beter dan de Indo's. Wat een heerlijk gevoel! In de tweede en derde set kunnen zij nog versnellen. Wij proberen hierin mee te gaan, wat blij vlagen lukt. Uiteindelijk maken we te snel fouten om hun tempo te kunnen bijbenen. Vooral hun service en hun vermogen om de aanval niet weg te geven is beter. Jammer, maar we zijn op het goede pad.

Over twee weken gaan we naar Singapore en Maleisië. Daar wacht de volgende uitdaging. Maar eerst lekker het weekend vieren!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!