Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Mark Caljouw over zijn Romanian International

© René Lagerwaard+

Donderdagochtend vloog ik naar Munchen om vanuit hier door te gaan richting Roemenië, voor mij stond namelijk de RoemeniŽ open voor de deur. Dit is een international serie waar ik mezelf goed kan laten zien, goed spel is dus belangrijk.

Begin van dit seizoen heb ik de doelstelling gemaakt om bij dit soort toernooien minimaal de halve finale te halen.

Wat voor mij een grote verrassing was, was dat ze met het nieuwe scoresysteem gingen werken, hier kwam ik helaas pas achter toen ik een kijkje ging nemen in de zaal. Slechte voorbereiding dus.

Gelukkig had dit niet al te veel invloed op het spel. Mijn eerste wedstrijd kon ik lekker spelen en heb ik met gemak gewonnen, wel lekker om zo het toernooi te beginnen! Hierna moest ik tegen mijn grootste angstgegner, Zvonimir Durkinjak. Een speler waar ik nog nooit van hebt gewonnen (2x verloren) wat overigens best bizar is, aangezien het een dubbelaar is en vele malen lager als ik op de ranglijst staat.. Tot mijn grote verbazing won ik deze wedstrijd vrij gemakkelijk en leek Durkinjak er niet heel veel zin in te hebben.

De volgende wedstrijd was een Nederlands onderonsje, ik moest het opnemen tegen Jordy Hilbink in de kwartfinale. De eerste twee sets gingen vrij gemakkelijk en won ik met prima cijfers. Daarna kwam Jordy veel beter in zijn eigen spel en won hierdoor de 3e en 4e set. De 5e set was een spannende game die in mijn voordeel uitviel, gelukkig. Doel bereikt, de halve finale is weer een feit.

De volgende tegenstander is een jongen uit Indonesië die technisch ontzettend sterk is. Ik wist van te voren, dankzij online coaching van Rune dat ik keihard moest spelen en vechten voor elk punt. Dit heb ik gedaan tot het einde en heb alles gegeven. Helaas heb ik de 5e set met 11-8 verloren wat betekende dat de halve finale, helaas, weer het eindstation is.

Voor mijn gevoel zat er dit toernooi zeker meer in en had ik de halve finale moeten winnen. Al met al ben ik tevreden over mijn spel en de ontwikkelingen die ik de laatste maanden maak en hopelijk kunnen we dit doorzetten. Nu weer hard werken en de focus op de volgende toernooien!

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws