SportSport

Erik Meijs trots op overwinning op Henri Hurskainen

Erik Meijs trots op overwinning op Henri Hurskainen

Afgelopen week had ik de Finnish Open op het programma. Ik had natuurlijk weer een bijzondere loting, namelijk meteen in de eerste ronde de nummer 1 geplaatste Henri Hurskainen uit Zweden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Paar jaar terug tegen hem gespeeld en toen dik verloren. Henri is een paar jaar terug 2de geworden op het EK waar hij onder andere toen won van Gade. Vaak rond de top 30 van de wereld gestaan, maar door een blessure aan zijn schouder gezakt op de ranking en dus nu weer terug aan het komen. Ik wist dus dat hij minder wedstrijdritme had dan ik, maar met zijn kwaliteiten nog steeds steengoed, dus ik was erg benieuwd hoe ik het er van af zou brengen.

Het plan wat ik met mijn coach Fred van Wankum had gemaakt was kraakhelder en ik was zeer gefocust om in ieder geval een goede wedstrijd neer te zetten. In de eerste set speelde ik erg aanvallend en probeerde meteen de druk erop te leggen en snel te spelen, zodat ik hem misschien wel kon overbluffen, omdat hij toch weer zijn wedstrijdritme moest zoeken. Die strategie pakt goed uit. Ik kon de druk zo hoog leggen dat Henri veel fouten maakte of ik kansen kreeg om de shuttle de grond in te knallen. Deze set won ik overtuigend met 21-11, maar wist 100% zeker dat Henri in set 2 terug zou komen.

Het tempo ging vervolgens vooral door hem omhoog en het was dus zaak dat ik probeerde om bij te blijven. Ik deed wat ik kon, maar moest toch toezien hoe hij een voorsprong pakte. Ik bleef echter knokken voor elk punt en dit werd uitbetaald, want na een achterstand van 11-17, kwam ik tot 18-20, om vervolgens de wedstrijd na een aantal mooie punten te winnen met 22-20. Wauw, 1 van de mooiste overwinningen tot nu toe op een topspeler!

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!