SportSport

FederNees: Tan tweemaal op goudkoers in Wateringen

FederNees: Tan tweemaal op goudkoers in Wateringen

In de speurtocht naar een ticket voor hun tweede Olympiade hebben Lianne en Yuhan Tan zich geplaatst voor de finale van de Victor Dutch International. Het tweede tornooi in lijn op de jaarkalender bij onze noorderburen.

clubzoeker

Ken je BC Schoonhoven al?

Lianne Tan (WR81) plaatste zich voor de finale na een zware driesetter in de halve finale tegen de Deense Sandra-Maria Jensen 22-20, 21-23, 21-15. Eerder op zaterdag had Jensen haar landgenote en reekshoofd 1 Anna Thea Madsen (WR39) verschalkt, die twee maanden terug in Leuven nog in actie kwam tijdens het Europees Kampioenschap Landenteams. Winnen was gedurende de voormiddag ook Lianne gelukt tegen Kate Foo Kune uit Mauritius, net zoals haar opponenten Sofie Holmboe Dahl en Anika Dörr die vrijdag één voor één voor de bijl gingen.

In een ware Derby der Lage Landen zal Lianne straks aantreden tegen thuisspeelster Soraya De Visch Eijbergen (WR75). De finale wordt hun vijfde confrontatie. Eerder dit jaar was de Nederlandse de betere gebleken in het Franse Orleans.

Parcours Lianne Tan [4]

  • 1/16f - Sofie Holmboe Dahl [Q] (DEN) 21-10 21-11
  • 1/8f - Anika Dörr (GER) 21-9 16-21 21-10
  • 1/4f - Kate Foo Kune [5] (MAU) 21-6 21-10
  • 1/2f - Sandra-Maria Jensen (DEN) 22-20 21-23 21-15
  • fin. - Soraya De Visch Eijbergen [3] (NED)

Net als zus Lianne heeft grote broer Yuhan Tan (WR75) zich voor de eindstrijd geplaatst in Nederland. Hiervoor nam hij afstand van de Nederlander Erik Meijs (WR88). In wat zijn langste partij tot nu toe was, kon hij in twee games en 37' het treffen naar zijn hand zetten. Yuhan had zich voor die halve finale enkele uren voordien al geplaatst door de betere te zijn van de Zweed Felix Burestedt. Eerder in het tornooi ontdeed hij zich van de Duitser Peter Lang en de Engelsman Rhys Walker.

Thuisland Nederland koesterde ongetwijfeld enige hoop op een volledig Nederlands onderonsje in de finale van het heren enkel. Zover kwam het dus niet. Meer nog: eerste reekshoofd Eric Pang slaagde evenmin in het opzet de eindstrijd te halen. De nummer 47 van de wereld ging in twee games onderuit tegen de jonge Deen Anders Anthonsen, meer dan 700 plaatsen lager gerangschikt. Momenteel is de Europese Juniorenkampioen slechts de 26e Deen op de wereldranking, maar deze statistiek zal snel in opwaartse spiraal van gedaante veranderen. De finale tegen Yuhan wordt Anthonsens achtste wedstrijd van het tornooi, die eerder al Toby Penty en Nick Fransman klopte. Hoe dan ook wordt de finale een grote uitdaging voor Belgisch recordkampioen Yuhan Tan.

Parcours Yuhan Tan [2]

  • 1/16f - Peter Lang [Q] (GER) 21-14 21-13
  • 1/8f - Rhys Walker (ENG) 21-18 21-9
  • 1/4f - Felix Burestedt (SWE) 21-10 21-15
  • 1/2f - Erik Meijs (NED) 21-17 21-18
  • fin. - Anders Anthonsen [Q] (DEN)

Naast Yuhan en Lianne traden nog een heleboel Belgen in actie op de Dutch International. Met liefst 16 tekenden ze present, waarvan de meesten op de hoofdtabel van start mochten gaan. Marijn Put, Stijn De Langhe en Birger Abts waren er telkens dicht bij, maar gingen er in de laatste kwalificatieronde uit.

Abts sneuvelde tegen de Zweed Burestedt, degene die in de kwartfinale op Tan stootte. Ann Knaepen kon in het dames enkel de kwalificaties wel doorkomen. Op de hoofdtabel wist Flore Vandenhoucke aan de zijde van Nick Marcoen en Steffi Annys telkens één wedstrijd te winnen. In het dames dubbel was dat als eerste reekshoofd. De overige winstpartijen kwamen telkens achter de naam van broer en zus Tan te staan.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!