Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Richard Verschuren

Goede Azië-tour voor dubbelaars

© Richard Verschuren+

Afgelopen twee weken stonden er twee grote toernooien in Azië op het programma. Een Premier Super Serie in Maleisië en een Super Serie in Singapore.

De Nederlandse Selectie reisde af met 6 dubbelaars. In de mix Jorrit/Samantha en Jacco/Selena en in de damesdubbel Eefje/Selena en Samantha/Iris. Een mooie graadmeter om te kijken waar ze staan voordat het kwalificatietraject voor Rio begint.

Woensdagochtend in Maleisi begonnen Jorrit/Samantha in de mix meteen tegen de nummers 1 van de wereld, een sterk Chinees koppel. Echter speelden Jorrit/Samantha een goede wedstrijd en bleven goed bij, zeker in de eerste game, waarna de Chinezen tegen het einde van de set toch even hun wereldklasse lieten zien. In de tweede game iets duidelijkere cijfers maar een goede wedstrijd neergezet ondanks deze zware loting. Jacco/Selena speelden even later tegen een koppel uit Chinese Taipei en wonnen deze wedstrijd overtuigend. Helaas troffen zij in de tweede ronde op donderdag ook de nummers 1 van de wereld. Ook zij speelden een goede pot, maar de Chinezen weten wanneer ze moeten aanzetten en wonnen in twee sets.

In de damesdubbel begonnen Samantha/Iris rond het middaguur hun eerste pot tegen een koppel uit Maleisië. Deze dames staan ongeveer gelijk op de wereldranking dus dat zou een mooie pot kunnen worden. Helaas pakte dit voor Samantha/Iris iets anders uit, ze speelden geen lekkere wedstrijd en de vele eigen fouten zorgden voor een snel verlies in de eerste game. In de tweede game konden ze het te laat pas omzetten en werd de wedstrijd in twee sets verloren. Eefje/Selena waren de laatste wedstrijd van de dag en speelden tegen een koppel uit Hong Kong waar ze op de All England nog van hadden verloren. De dames pakten een goede revanche en wonnen in twee sets. in de tweede ronde op donderdag speelden ze tegen Chinezen, de nummers 6 van de wereld. Na een 21-17 overwinning in de eerste set voor Eefje/Selena gaven de Chinezen op en was de kwartfinale een feit. Deze stond gepland op vrijdag en daarin kwamen ze uit tegen een nieuw Koreaans koppel, die los van elkaar nummer 8 en 11 van de wereld staan. De eerste set viel helaas net de kant op van de Koreanen ondanks een setpoint voor Eefje/Selena. In de tweede game keken onze dames steeds tegen een achterstand aan en konden dit niet meer goed maken waardoor de overwinning naar de Koreanen ging.

Lees de rest van dit artikel op de website van Badminton Nederland.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws