SportSport

Iris Tabeling: we zijn immers geen Chinezen die elkaar een walkover geven

Iris Tabeling: we zijn immers geen Chinezen die elkaar een walkover geven

Na de Premier Super Serie in Maleisië was het afgelopen week tijd voor de Super Serie in Singapore. We vertrokken zondagochtend uit Maleisië en kwamen zondagmiddag aan in Singapore.

SportSport

Ken je BV Ribad al?

Het hoteluitzicht in Maleisië was het zwembad, en ook het hotel in Singapore stelde zeker niet teleur, namelijk weer een zwembaduitzicht!

Echter we kwamen hier natuurlijk om te badmintonnen! Zondag de rest van de dag lekker rustig aan gedaan. We hadden immers in Maleisië elke dag getraind en dus kon een dagje rust geen kwaad. Beetje bijgekomen van de reis, wat gegeten, massage gehad en de omgeving een beetje verkend (nadat we eerst voor 22 euro in het hotel hadden gegeten kwamen we erachter dat er een redelijk goedkope foodcourt aan de overkant van de weg was. Volgende keer misschien eerst verkennen en dan eten).

Maandag hadden we eerst een uur in de trainingshal en daarna een uur in de main hall om te trainen. In de trainingshal een beetje achterveld/halfveld gedaan en wat racketvaardigheid, in de main hall vooral partij vormen omdat er redelijk wat wind stond en dat kan je het beste onder de knie krijgen door potjes te spelen. Ik heb wel vaker in hallen gespeeld met wind, maar dat was meestal tegenwind of wind mee. Hier was er echter zijwind. Wilde je vanaf de ene kant cross spelen, ging hij een meter uit en vanaf de andere kant ging hij amper over de middenlijn. Flink wennen dus! Erg fijn om een dagje hierin getraind te kunnen hebben voordat je de wedstrijd in moet. Verder die dag een uurtje bij het zwembad gelegen en verder niet heel veel gedaan.

Dinsdag hadden we weer banen in de trainingshal 's morgens, waar we 1,5 uur wat getraind hebben. Tegen de avond even met de taxi de stad in geweest en een rondje reuzenrad gedaan. En dan niet zo'n klein ding van de kermis, nee eentje van 165 meter hoog, waarbij een ritje wel 30 minuten duurt! Maar het is het zeker waard want je hebt super mooi uitzicht over Singapore!

Woensdag was het dan eindelijk zo ver! Het toernooi begon voor mij. We speelden de damesdubbel om 19.30 uur lokale tijd, echter op een vaste baan en een ding als je laat gepland bent op een vaste baan is zo goed als zeker; vertraging! En dus gingen we rond 21.00 uur eindelijk de baan op. We speelden tegen een koppel uit Indonesië, uiteraard van te voren een analyse gemaakt en dus met een strijdplan de baan op. We wisten dat zij graag wilden aanvallen en weinig omhoog zouden spelen, zeker in een hal als deze waarbij de wind dat lastig maakt en dus moesten we allebei onze basis naar voren verleggen en vol op het net zitten. We begonnen goed, stukken beter dan de week ervoor en hadden veel minder eigen fouten. Hierdoor groeide natuurlijk ons zelfvertrouwen en durfden we meer in te stappen en meer druk te geven. De Indos kwamen hier niet onderuit en de eerste set was voor ons. In de tweede set hadden we in het begin veel moeite met de wind en gingen zij toch proberen wat meer omhoog te spelen. Onze timing was niet lekker vanuit het achterveld door de zijwind en voordat we dit echt goed te pakken hadden stonden we al te ver achter. Een beslissende derde dus! Hierin pakten wij het gelijk weer goed op, liepen snel uit maar de Indos kwamen wel terug. Gelukkig konden we na de 11 een gat slaan en die hebben we niet meer uit handen gegeven! De overwinning was voor ons. Erg lekker om een goede wedstrijd neer te zetten hier na een wat mindere vorige week.

Donderdag beginnen de tweede rondes. De tegenstanders in deze tweede ronde zijn voor ons niet onbekend, namelijk Selena en Eefje. Aan de ene kant goed voor badmintonnend Nederland dat er hierdoor sowieso een koppel in de kwartfinale staat, aan de andere kant erg jammer dat we tegen elkaar uitkomen want we hadden liever allebei een kans gemaakt op de kwartfinale. Ook erg jammer dat je dat hele eind reist en dan tegen je landgenoten uitkomt waar je al dag in dag uit tegen traint en speelt. Maar dat is hoe het gaat met loting, alles kan gebeuren! En dus gewoon volle bak gaan, we zijn immers geen Chinezen die elkaar een walk over geven, als je wilt winnen, dan kan dat alleen als je ook echt beter bent die dag.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!