SportSport

Joran geeft coach Robbie Kneefel gouden afscheid van Junioren

Joran geeft coach Robbie Kneefel gouden afscheid van Junioren

Afgelopen donderdag 23 april en vrijdag 24 april werd in Wesel (Duitsland) het 6 Nations toernooi gehouden. Dit toernooi wordt om de 2 jaar gehouden. Het toernooi kent een individueel toernooi en een teamtoernooi.

SportSport

Ken je BV MatchPoint al?

Het Nederlandse team bestaat uit de volgende spelers: Joran Kweekel, Thomas Sibbald, Sebastiaan Li, Niels Veenstra en Nick Blankvoort, Imke van der Aar, Debora Jille, Ella Peters en Marlies Baan. Als coaches waren mee Robbie Kneefel en Robbert de Keijzer.

Joran Kweekel boekte een aantal mooie overwinningen in de mannensingle en stond in de halve finale tegen de 'onverslaanbaar' geachte en als 1e geplaatste Fransman Toma Popov. In een spannende strijd klopte Joran deze Popov. 21-17/8-21/21-18. In de finale stond Joran tegen de 2e geplaatste Deen Jesper Toft. Ook in deze wedstrijd liet Joran uitstekend spel zien en was het vooral leuk om te zien hoe vertwijfelend de Deen steeds tegen een achterstand aan keek. Joran trok de eerste game makkelijk naar zich toe (stond zelfs met 20-9 voor) 21-14. Ook in de tweede game ging Joran goed door en liet de Deen geen enkele kans 21-12. Gouden plak voor Joran!! Coach Robbie Kneefel gaat in september met pensioen en dit was zijn laatste jeugdtoernooi. Het cadeau van Joran (gouden plak) is natuurlijk prachtig voor een afscheid nemende coach.

Verder was er ook nog een mooie bronzen plak voor het vrouwendubbel Imke van der Aar en Debora Jille. In de strijd om het zilver en het goud verloren ze echter kansloos van de als 1e geplaatste Zweden Emma Karlsson/Johanna Magnusson 13-21/8-21. Toch een prachtig resultaat van de U17 ploeg.

Vanmiddag (vrijdag) begint het teamtoernooi waarbij Nederland het moet opnemen tegen de Denen. De Denen wonnen overigens alle andere individuele finales. Dus dit zal een lastige opgave worden. De wedstrijden zijn te volgen via tournamentsoftware.com. Overigens spelen in dit toernooi alle landen tegen elkaar.

Manager Junioren
Ger Tabeling

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!