NK Aangepast Badminton 2015: Hattrick voor Lie, Van de Burgwal en Modderman

NK Aangepast Badminton 2015: Hattrick voor Lie, Van de Burgwal en Modderman
Moederdag 2019

Een rode loper, de Nederlandse vlag en ballonnen. Iedereen mocht het weten... in Veenendaal werden de aangepast badmintonners dit weekend ontvangen. Zij speelden daar hun Nederlands Kampioenschap.

› alles over het Badminton Festival!

''Wat een ontvangst'', zegt één van de scheidsrechters die afgelopen vrijdag nog op de Dutch International wedstrijden telde. ''Zo'n entree hebben ze in Wateringen niet hoor.''

Badminton Duo Vereniging Veenendaal

De mooie ontvangst was het werk van Badminton Duo Vereniging Veenendaal. Een vereniging die tot voor kort nog niet met aangepast badminton te maken had. Door Eddy Boerman raakten de vrijwilligers van de vereniging geïnspireerd. Sindsdien hebben ze een groep met vier aangepast badmintonners, die elke week trainen onder leiding van Ilse van de Burgwal. Twee van hen doen mee dit NK, Pascale Zitter en Timo Schlingmann.

Kleine mensen

Op zaterdag werden de poulewedstrijden afgewerkt. Deze dag kende weinig verrassingen, geen van de geplaatste spelers werd uitgeschakeld. En dus gingen de favorieten zondag verder in de strijd om de diverse titels. Daarnaast startte op zondag voor één categorie, Kleine mensen, het toernooi pas. Zij draaien sinds een aantal maanden mee in het aangepast badminton circuit. Dit weekend worden er dus voor het eerst Nederlands kampioenen onder hen benoemd.

Joey Lie won de mannen enkel in deze categorie. De pas zestienjarige Lie, die onlangs in Spanje zijn eerste internationale toernooi speelde, was oppermachtig en hield zijn tegenstanders onder de 10 punten. Het zilver was voor Tim Beumer. Bij de dames ging Maud van Lankveld, die voor het eerst een toernooi speelde, er met de titel vandoor. Zij won in de finale van 1e geplaatste Elise van Scholl (21-12 21-14). Naast de enkelspelen werd er ook gemengd dubbel gespeeld in deze categorie. De finale werd een spannende driesetter (14-21 21-16 21-15) tussen Joey/Elise en Victor/Maud in het voordeel van Joey en Elise.

Rollers

Bij de rollende dames was Ilse van de Burgwal de grote winnares. De dames enkel schreef zij met forse overmacht op haar naam. Verrassend was in deze categorie het zilver voor Tamara Dingemans, een speelster die pas haar tweede aangepast badmintontoernooi speelt. Hier had zij wel twee drie setters voor nodig in de voorronde. In de dames dubbel pakte van de Burgwal de titel samen met Inge Bakker. Zij lieten de nummer twee, Dingemans met Jennifer Eerdmans, met duidelijke cijfers achter zich. In het gemengd dubbel had Ilse Mario Biekmann aan haar zijde. Zilver was er in deze categorie voor Mylene Rombouts en Jordy Brouwer von Gonzenbach. Biekmann pakte tevens samen met Timo Bakker de heren dubbel titel, zij wonnen van Tim Quartel en Brouwer. De twee laatst genoemden stonden samen in de finale van de heren enkel, daar ging Jordy er met de titel vandoor. In de mannen enkel B was de titel voor Hub Leerschen. Hij liet de eerst geplaatste Ad Harteveld in een drie setter achter zich (21-16 13-21 21-10).

Staanders

Bij de staanders was Mark Modderman de grote winnaar. In de mannen enkel finale versloeg hij Eddy Boerman, die in de halve finale bijna door een stunt van Bas den Turck uitgeschakeld werd. In het mannen dubbel versloeg Mark samen met Axel Nieuwenhuyse het eerste geplaatste koppel Eddy Boerman en Guus Maassen. In een spannende driesetter, met in elke set slechts twee punten verschil. Het gemengd dubbel ging iets gemakkelijker, Mark versloeg daar in twee sets, samen met Carmen van Kester, het koppel Eddy Boerman en Megan Hollander. Carmen en Megan schreven samen de dames dubbel op hun naam. Zij wonnen met duidelijke cijfers van Anouk Meijs en Tess Scheele. Carmen en Megan moesten onderling de winnaar van de dames enkel uitmaken. Na met name een spannende eerste set ging Megan Hollander, die sinds een paar maanden in de Nederlandse selectie zit, er met de winst vandoor. De zestienjarige Hollander mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. De mannen enkel B titel was voor Patrick Vrouwenvelder van landskampioen DKC. Hij won met overmacht van Hans Michielsen in de finale.

Carol de Meijer

Elk jaar wordt tijdens het NK de Carol de Meijer-trofee uitgereikt aan de speler die net buiten de prijzen is gevallen. Deze ging dit jaar naar Pascale Zitter van thuisclub Veenendaal. Pascale is hard aan het trainen en kon al goed meekomen tijdens het NK. De prijs is een bevestiging dat ze op de goede weg is. De organisatie benadrukte dat de winnaar door een berekening wordt vastgesteld onder leiding van Badminton Nederland.

Volgend jaar weer?

Badminton Duo Veenendaal heeft een mooi toernooi neergezet. De organisatie nodigde de spelers uit om volgend jaar wederom het NK in Veenendaal te spelen. Ik denk dat ik nu namens alle spelers spreek als ik zeg: Badminton Nederland, zeg hier geen 'ja' op, maar 'ja, heel graag'!

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Van zondag 19 tot met zondag 26 mei 2019 vindt in Nanning (China) de Sudirman Cup, het WK gemengde teams plaats. Nederland is…

15 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!