Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Terugblik Victor Dutch International 2015

© René Lagerwaard+

Voor de 16e keer werd afgelopen week de Dutch International gespeeld bij VELO Wateringen. Met 191 spelers uit 32 landen had zich weer een mooi deelnemersveld ingeschreven.

Een iets kleiner deelnemersveld, maar dat maakte de strijd, enthousiasme, vreugde en verdriet er minder om. Er werden in totaal 188 wedstrijden gespeeld in vier dagen.

De donderdag stond weer geheel in het teken van de kwalificatiewedstrijden, dit jaar alleen voor de mannen- en vrouwenenkel. Hierin wisten zowel Alex Vlaar als Vincent de Vries zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Vrijdag werden van alle onderdelen de eerste twee ronden gespeeld. Waarbij het duo Jelle Maas / Ruben Jille wisten te winnen van de eerst geplaatste Kroaten in de mannendubbel. In het vrouwendubbel wonnen Gayle Mahulette / Cheryl Seinen van de eerst geplaatste Belgische dames. Uiteindelijk na een lange, spannende en vermoeiende dag wist een mooi aantal Nederlandse spelers zich te plaatsen voor de kwartfinales op zaterdagmiddag. Ook Denemarken, België, Duitsland en Engeland waren goed vertegenwoordigd. Deze landen bepaalden uiteindelijk ook de indeling van de halve finales (zaterdagvond), waarbij Nederland en Denemarken de 2 landen waren met in elk onderdeel kanshebbers voor de een finale plaats.<'/p>

In de mixdubbel waren Deense koppels te sterk en was er een geheel Deense finale, welke gewonnen werd door Amanda Madsen/Kasper Antonsen. In de vrouwenenkel finale moest titelverdedigster Soraya de Visch Eijbergen het opnemen tegen Lianne Tan uit België. Lianne wist de titel te winnen in een mooie wedstrijd.

In het vrouwendubbel was de finale een Nederlands onderonsje. Hierin wisten Gayle Mahulette / Cheryl Seinen in een spannende wedstrijd te winnen van Myke Halkema / Lisa Khoeblal-Malaihollo.

In het mannenenkel wist de 18-jarige Anders Antonsen (DEN), qualifier en winnaar van de European Junior Championship, de winst te pakken tegen Yuhan Tan.

Het mannendubbel werd uiteindelijk vrij makkelijk gewonnen door Kasper Antonsen / Oliver Babic uit Denemarken.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws