badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Thomas Laybourn en Oro gaan samenwerken

De wereldkampioen van 2009 heeft zijn eigen badmintonacademie voor spelers net onder het nationale team niveau.

Thomas Laybourn en Oro gaan samenwerken - OroDenmark
© OroDenmark
Thomas Laybourn en Oro gaan samenwerken - OroDenmark
© OroDenmark +

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Thomas weet uit eigen ervaring hoe het is om zelf naar de top te werken want hij is pas op 21-jarige leeftijd begonnen met serieus te gaan badmintonnen buiten de nationale selectie om. Een paar jaar later kon de bond niet meer om hem heen en kwam hij alsnog in de nationale selectie, werd nummer 1 van de wereldranglijst en won de wereldtitel.

De manier waarop we hier op Oro met spelers omgaan spreekt hem erg aan. Veel van de jeugdspelers die hier komen zien geen heil in de eigen bond en de manier van werken. Ze kiezen er net als Thomas voor het op eigen kracht te gaan doen. Op een manier waarin ze zelf geloven met trainers van hun eigen keuze.

We gaan dan ook spelers uitwisselen tussen de academie van Thomas en hier op Oro en Thomas gaat de spelers begeleiden om het hoogst mogelijke uit zichzelf te halen. Samen gaan we een vuist maken tegen het beleid van verschillende bonden die veel te conservatief te werk gaan en niet de juiste technische aanpak hebben.

Thomas en ik hebben in de afgelopen competitie al samen gewerkt met het coachen en daarbij veel ideen uitgewisseld. Deze zomer komt Thomas zes dagen speciaal training geven aan de spelers en zal hij docent zijn op de trainersopleiding. Na de zomerstages gaan we een aantal keer per week samen werken in afwisselend zijn academie en op Oro. Ik kijk erg uit naar deze samenwerking.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Old myths of badminton training

3 jaar geleden

volgend artikel

Goede Azië-tour voor dubbelaars

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws