Familievlog De Nagelkerkjes

De titel trainer onwaardig

De titel trainer onwaardig

Het nadeel van zoveel artikelen schrijven is dat je na een paar dagen niet meer gaat kijken of je moet reageren op wat de lezers schrijven.

Zo ook met het sabeltandtijger-verhaal. Er is een aantal reacties dat op zijn minst gesteld heel erg leuk is.

Nathan schrijft dat ik de titel trainer niet waardig ben als ik zeg dat een warming-up niet nodig is en zijn onderbouwing bestaat uit verwijzing naar de wetenschappelijke artikelen die hij heeft gezien in zijn studie lichamelijke opvoeding. Geef me aan over welke studies het gaat, dan kan ik ze in een context plaatsen en eventueel weerleggen, kortom onderbouw je argumenten. Ik lees heel heel erg veel maar zie natuurlijk lang niet alles en je bent al snel geneigd die studies naar voren te halen die jouw mening het best uitkomen en ook deze eigenschap is mij niet onbekend.

Naast hetgeen ik lees aan studies heb ik ook zo'n 40 jaar ervaring als (niet-waardige) trainer. Deze ervaring gebruik ik als toets of een studie ook voldoet aan hetgeen ik in de praktijk meemaak. Studies die de toets van de praktijk niet doorstaan gaan naar de prullenbak. Het nadeel als student is natuurlijk het gebrek aan ervaring en hoe je met dat gebrek omgaat.

Het gebrek aan ervaring heeft een enorm voordeel, want je bent onbevangen en kan met een studie alle kanten op als je alle mogelijkheden open houdt. Studenten zijn daar niet erg goed in. Het staat geschreven en dus is het waar, lijkt het motto. Terwijl je juist alles in twijfel zou moeten trekken als het wetenschappelijk wil benaderen. Ik ben dus blij met het feit dat je me niet gelooft, maar ook enorm teleurgesteld door dat je het niet onderzoekt en twijfel aan hetgeen je is verteld.

Je reactie is derhalve ook vooral leuk of grappig maar verre van wetenschappelijk en dat is nou juist hetgeen je naar voren wil brengen. Jammer, het had veel beter gekund.

Ik stel je reactie op prijs maar je onderbouwing ontbreekt en ik hoop dan ook dat je het hebt onderzocht en er op terug komt.

Waarom vind ik de reactie van Tanja van de Water zoveel leuker? Ze zegt niet dat ze het met me eens is of dat ik gelijk heb, maar ze zet een vraagteken bij het verhaal/reacties. Hier hebben we te maken met een denker en niet een volger. Hier begin ik op te letten want nu herken ik een waardige tegenstander. Ik moet gaan nadenken over wat ik heb gezegd dat haar heeft doen reageren en als er iets is wat ik mooi vind dan zijn dat slimme mensen. Ze komt met de stelling die ze (ons maar even mee wil geven) dat een warming up tegen je kan werken.

Dat is interessant want dat heb ik nog nooit gehoord van een student lichamelijke opvoeding. Het zou kunnen komen van een student filosofie. Nu ben ik wakker want de ene kan ik aan zonder er bij na te hoeven denken, maar bij nummer twee word ik aan het werk gezet en getest. Iets mooiers bestaat er voor mij niet. Helaas ontbreekt ook bij Tanja de wetenschappelijke onderbouwing, ik denk dat die veel eenvoudiger is te vinden dan die van Nathan maar hij is er niet net zoals die van Nathan.

Wat gaan jullie er aan doen? Ik zou het geweldig vinden als hier uit een mega-discussie zou komen over de warming-up in badminton. Er waren meer reacties en er waren er ook die best goed waren maar het was geen uitdaging. Deze twee mensen dagen me uit en er is niets dat ik meer op prijs stel dan dat.

Nationale coaches durven / kunnen het niet en jullie doen dat wel. Geweldig, ga door!

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Team Van Velzen in ruste

Team Van Velzen in ruste

Wellicht is het sommige van jullie opgevallen dat we al een tijdje niks meer op onze facebook-pagina hebben geplaatst.

15 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!