badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Dongenaar Jelle Maas maakt indruk op WK badminton - BWF
© BWF

Dongenaar Jelle Maas maakt indruk op WK badminton

Dongenaar Jelle Maas maakt indruk op WK badminton - BWF
© BWF +

Het Nederlandse badmintonteam heeft woensdag in het Chinese Dongguan ook de laatste groepswedstrijd in poule 2A van de Sudirman Cup gewonnen.

Na de zeges op Canada zondag en Spanje dinsdag was Nederland ook te sterk voor Singapore, dat eveneens van Canada en Spanje had gewonnen: 4-1.

Nederland gaat nu met de winnaar van poule 2B strijden om de dertiende plaats achter de twaalf toplanden die in een aparte groep zitten.

Jacco Arends en Dongenaar Jelle Maas zetten Nederland woensdag op voorsprong door hun dubbelpartij tegen Hee Yong Kai Terry en Hendra Wijaya te winnen (21-11 21-17), waarna Soraya de Visch Eijbergen in het enkelspel Chen Jiayuan versloeg (21-17 23-25 21-12). Singapore kwam terug door de zege van Wong Zi Liang Derek op Mark Caljouw (21-12 25-23), maar Eefje Muskens uit Goirle en Selena Piek brachten Nederland in de vierde partij de zege in het dubbelspel tegen Yi Ling Elaine Chua en Shinta Mulia Sari: 21-15 21-14.

Het laatste duel deed er daardoor niet meer toe, maar werd door Jorrit de Ruiter en Samantha Barning wel gewonnen van Danny Bawa Chrisnanta en Yu Yan Vanessa Neo: 21-15 21-19.

De Sudirman Cup is het officieuze WK voor landenteams.

geplaatst door

verkregen via BN/DeStem

vorig artikel

Jules Bakker: we moeten niet alleen ons eigen eilandje beschermen

3 jaar geleden

volgend artikel

Help DKC Europa veroveren!

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 45 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws