Geld nodig voor je badmintonclub? Organiseer een rommelmarkt!

Geld nodig voor je badmintonclub? Organiseer een rommelmarkt!

Pinksterzaterdag is de dag waarop Oro uitloopt voor een koopje. Om 10 uur gaat het schoolplein open en er staan letterlijk tussen de 100 en 150 mensen al in de rij om iets te kunnen gaan kopen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Twee weken voorafgaande aan zaterdag zijn er over het hele eiland spullen opgehaald waar eilandbewoners vanaf wilden. Dan moet je denken aan echt van alles. Oude fietsen, grasmaaiers, kasten, bankstellen, boeken, CD's, TV's, keukenspullen, gereedschap, kleren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop. Alles wordt gratis opgehaald of je kunt het komen neerzetten in grote tenten bij de school. De opbrengst gaat naar de school toe zodat de kinderen extra dingen kunnen doen die niet door de school betaald kunnen worden.

Het is een grote rommelmarkt waar je echt nog een koopje kan vinden, want alles is er echt heel goedkoop. Zelf heb ik wat spullen gekocht die ik kan gebruiken op het OroDenmark-kamp in de keuken. Zoals een elektrisch mes en een elektrische kookplaat voor respectievelijk 10 en 20 kr. (€ 1,40 en € 2.80). Het mes zat nog in de verpakking en was misschien een paar keer gebruikt. Het gaat goedkoop weg, want het heeft niets gekost en alles moet binnen vier uur worden verkocht want om 14.00 uur is het weer afgelopen.

Na het inzamelen van de spullen komt er een antiekhandelaar die bekijkt of er waardevolle dingen tussen zitten die worden apart in een veiling per opbod verkocht om 12.00 uur. Dat is goed voor de verkoop maar ook super gezellig, want iedereen staat rondom het grote podium waar de spullen op staan en het bieden is een heerlijke happening. De antiekhandelaar had er twee meubelstukken tussen uit gehaald die minimaal 5.000 kr. moesten opbrengen anders zou hij die kopen voor die prijs. Ook twee inkttekeningen van een bekende Deense kunstenaar waren te koop. Die gingen voor 3.500 kr. per stuk van de hand.

Naast de verkoop van spullen is er natuurlijk ook de verkoop van drankjes en broodjes met een heuse koffiegelegenheid. Allemaal bemand door schoolkinderen en hun ouders, ook dit zorgt weer voor de nodig inkomsten.

Wat er op het eind van de dag nog over is, daarvoor is er een afspraak gemaakt met een rommelmarkt handelaar die alles voor een vast bedrag meekrijgt om op de gewone rommelmarkt te verkopen.

De verkoop zaterdag heeft de school 112.000 kr. (€ 15.125) opgeleverd, terwijl het aantal vaste bewoners op Oro 850 is en zo'n 1200 vakantiehuisjes eigenaren. Dus op een bevolking van zo'n 2000 wordt er ruim 15.000 euro opgehaald voor de school. We doen dit al jaren op Oro en het heeft maar 3 jaar geduurd voor het een echt groot en bekend evenement werd. Nu komen er mensen van de hele regio naar Oro om te kijken kijken en ook kopen.

Iedere badmintonclub in Nederland kan hetzelfde doen. Stop flyers in de brievenbussen van de buurtbewoners en vraag of ze spullen hebben waar ze vanaf willen. De mensen kunnen bellen om aan te geven of ze spullen hebben of ze kunnen zich aanmelden op het internet. Gebruik een avond om alle spullen op te halen met een paar auto's met aanhanger of geef mensen de gelegenheid de spullen te komen brengen naar het punt waar je de verkoop wil gaan houden. Het is natuurlijk helemaal prachtig als je zo iets kan organiseren op de dag dat er al een dorpsfeest is in de zomer, dan hoef je minder tijd en moeite te doen het onder de aandacht te brengen van de bewoners.

Ik ken inmiddels een aantal badmintonclubs hier in de buurt die zijn begonnen met deze manier van geld binnen halen en ze hebben allemaal succes. 100.000 kr is meer dan voldoende om een goede jeugdtrainer aan te stellen in je club en dat in een tijd waar er bijna geen geld is binnen verenigingen.

Ik vond het idee te leuk en succesvol om het de lezers te onthouden en dacht dat het misschien wel aardig was dit in een schrijven voor Nederlandse clubs door te geven.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!