SportSport

Ger Tabeling blikt vooruit op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in Tilburg

Ger Tabeling blikt vooruit op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in Tilburg

Aanstaand weekend, 30 en 31 mei, worden in Sporthal T-kwadraat in Tilburg al weer voor de derde keer op rij de Carlton Nederlandse Jeugd Kampioenschappen gehouden. Dit jaar met een record aantal van 252 deelnemers.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij de U13 groep staat Mahendra Suartana als 1e geplaatst. Mahendra heeft dit jaar van geen enkele Nederlandse speler (U13) verloren en moet Finn Achthoven als voornaamste concurent zien. Onlangs stonden ze nog tegen over elkaar in de Junior master finale die Mahendra won met 2x18. Andy Buijk en David Sugiharto zijn de mannen die bovenstaande 2 uit de finale moeten zien te houden.

Bij de meisjes is de strijd wat meer open. Veel meisjes zijn aan elkaar gewaagd en hebben dit ook laten zien. Ze kunnen allemaal van elkaar winnen en verliezen. Amy Tan heeft de beste papieren, zij won onlangs de Junior master finale, zij het nipt, van Daphne Jansen (drie games). Maar hou ook Aparna Schulze en Cera Samuels in de gaten.

Bij de jongens U15 lijkt de strijd ook nog niet beslist. De kenners geven de voorkeur aan Ties van der Lecq. Ties ontbrak op de finale van het Junior master circuit en daar pakte Patryk Kobeluch die titel ten koste van Dennis Koppen. Tussen deze drie zal de strijd ook gaan is de verwachting. Ook bij de meisjes is volop spanning. Alyssa Tirtosentono of Madouc Linders of toch Milou Lugters of Chloe Mayer? Ik verwacht een paar mooie wedstrijden tussen deze groep meiden.

Bij de jongens U17 staat Sebastiaan Li op 1 geplaatst. Hier missen we natuurlijk Joran Kweekel die U19 heeft ingeschreven. Maar toch moet er ook rekening gehouden worden met Thomas Sibbald en Niels Veenstra en als 'outsider' Kevin de Waal. Kevin laat zich niet veel zien op junioren toernooien... Het zal mij benieuwen.

Ik val in herhaling maar ook bij de vrouwen U17 is het ongekend spannend. Debora Jille of Tamara van der Hoeven of kan Marlies Baan voor een stuntje zorgen? Imke heeft zich meer op het dubbelspel gericht maar kan mogelijk ook nog voor een verrassing zorgen?

Bij de mannen U19 zal Alex redelijk fluitend de finale gaan halen. Wie zijn tegenstander daar zal zijn is moeilijk te voorspellen. Ruben Jille heeft zich voornamelijk gefocust op het dubbelspel en komt o.a. de 6 Nations U17 kampioen tegen Joran Kweekel. Ook dit lijkt een mooie strijd te worden.

Bij de vrouwen U19 lijkt de zege weggelegd voor Alida Chen. Alida die vorig jaar veel matchpoints miste in de finale van het U19 kampioenschap zal hem dit jaar niet meer uit handen willen geven. Aan Demi Lensselink de eer om dat te proberen.

Al met al een prachtige strijd in de enkelspelen en dan hebben we het nog niet over alle dubbel partijen. Iedereen is welkom in Tilburg. Gratis entree.

Ger Tabeling
Organisator

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!