badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Ginny Severien terug bij VELO	 - VELO
© VELO

Ginny Severien terug bij VELO

Ginny Severien terug bij VELO	 - VELO
© VELO +

Met ingang van het seizoen 2015-2016 keert Ginny Severien terug bij VELO. De oud-speelster van het eerste team gaat aan de slag als trainster van de eerste selectie.

Wekelijks zal zij een training verzorgen aan de spelers van het eerste team van VELO en de talentvolle jeugd. Met de aanstelling van Severien is de technische staf voor de seniorenselectie rond.

VELO is blij met de terugkeer van Severien. Als huidige landskampioene, met haar club BC DKC, verwacht VELO dat zij veel ervaring en kennis kan overbrengen op de jonge spelersgroep. Daarnaast kent ze de vereniging, als voormalig speelster, als geen ander, waardoor zij ook in staat is de sfeer en mentaliteit waar VELO om bekend staat over te brengen op de spelers.

Ook Severien is verheugd over haar terugkeer bij VELO. Het is een mooie kans voor haar om training te gaan geven op dit niveau en zeker om dat samen te kunnen met Ciraar Slaats en Rikkert Suijkerland. Zij ziet het als een mooie uitdaging om aan de slag te mogen gaan met deze spelersgroep en op deze manier kennis te maken met het trainersschap op het hoogste niveau.

Als speelster heeft Ginny Severien vele hoogtepunten mogen beleven. Als speelster van VELO heeft ze 3 landskampioenschappen, 1 nationale beker en een 2e plaats in de Europa Cup weten te behalen. Daarnaast is ze Nationaal Kampioen (2008) in het damesdubbel geworden en heeft ze met het Nederlandse team een geweldige zilveren medaille behaald op de Uber Cup, het WK voor damesteams, 2006 in Japan.

Ook als trainster heeft Severien al veel ervaring. In het verleden is zij jarenlang als jeugdtrainster verbonden geweest aan VELO en heeft ze districtstrainingen (RTC) verzorgd. Sindsdien heeft zij bij diverse clubs (PIP/Shuttlek) training gegeven. Ze is nu nog steeds actief bij TU Delft (USSR), Swetiday en BC Leiden, waar ze met veel plezier training geeft. Ze probeert iedereen te motiveren om ieder binnen zijn of haar eigen niveau het beste eruit te laten halen, maar vooral veel plezier te laten beleven!

geplaatst door

verkregen via Van Zundert / VELO

Wat vind jij? Er zijn al 42 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws