clubzoeker

Hong Kong te sterk voor Nederlandse ploeg

Hong Kong te sterk voor Nederlandse ploeg

Jelle Maas en Jacco Arends zorgden met hun herendubbel vandaag voor het enige punt in de confrontatie met Hong Kong tijdens de Sudirman Cup in China. Mark Caljouw kwam dichtbij winst in drie games en datzelfde geldt voor het damesdubbel van Eefje Muskens en Selena Piek.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nederland heeft na drie winstpartijen op rij in de groepsfase haar laatste wedstrijd bij de Sudirman Cup niet kunnen winnen. In het Chinese Dongguan werd met 1-3 verloren van Hong Kong, waardoor het toernooi voor Nederland werd afgesloten met een veertiende plaats.

Het mannendubbel Jacco Arends/Jelle Maas bezorgde Nederland nog een goede start door met 21/17 en 21/17 te winnen van het koppel uit Hong Kong, Or Chin Chung/ Tang Chun Man. Vervolgens nam Hong Kong een 2-1 voorsprong doordat Nederland beide enkelspelen niet in winst omzette. Soraya De Visch Eijbergen verloor van Cheung Ngan Yi (14/21 en 18/21) en Mark Caljouw wist, ondanks winst in de eerste game tegen NG Kan Long Angus, niet de zege voor Nederland binnen te halen. Caljouw verloor uiteindelijk met 21/18, 6/21 en 16/21.

Eefje Muskens en Selena Piek slaagden er daarna niet in om de stand weer gelijk te trekken. De Nederlandse vrouwen begonnen goed in het vrouwendubbel tegen het duo Poon Lok Yan/Tse Ying Suet door de eerste game te winnen met 21/18, maar moesten uiteindelijk na een spannende partij van bijna een uur toch hun meerdere erkennen in het koppel uit Hong Kong. Hierdoor werd de stand 3-1 voor Hong Kong en was de nederlaag een feit. De partij van Samantha Barning en Jorrit de Ruiter in het gemengddubbel werd niet meer gespeeld.

Nederland - Hong Kong (1-3)

  • Jacco Arends / Jelle Maas - Or Chin Cung / Tang Chun Man (21-17 21-17)
  • Soraya de Visch Eijbergen - Cheung Ngan Yi (14-21 18-21)
  • Mark Caljouw - Ng Ka Long Angus (21-18 6-21 16-21)
  • Eefje Muskens / Selena Piek - Poon Lok Yan / Tse Ying Suet (21-18 20-22 17-21)

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!