SportSport

Jordy Brouwer versus Eric Pang in Epe

Jordy Brouwer versus Eric Pang in Epe

Door succesvol lobbyen tijdens het NK in Veenendaal had de bondscoach, Annie van Daal, de uitnodiging ontvangen om een demo te geven tijdens de finaledag van de Carlton GT cup. Dit is een groot evenement dat in Epe wordt georganiseerd door BC '70 Veluwe.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op 2 mei was het zover. We reisden met een grote groep van 10 man af naar Epe, waar we gastvrij werden ontvangen door de vereniging. Onze groep bestond uit spelers van alle onderdelen binnen het aangepast badminton: Rollers, staanders en de kleine mensen. De bedoeling was dat we tijdens de pauzes een demo zouden geven. Dit zou rond 13.00 en 16.00 plaats vinden.

De hal had vier banen, gevormd door matten welke vaak liggen tijdens valide toernooien op dit niveau. Het is alleen een stuk zwaarder voor de rolstoelers om je op hierop voort te bewegen. Je komt moeilijker weg en remt sneller af, waardoor je je timing moet aanpassen.

Tijdens beide sessies introduceerde Annie ons eerst, terwijl we aan de matten wenden door wat rij oefeningen als warming-up uitvoerden. Vervolgens gingen we 1-op-1 inslaan met wat simpele slag oefeningen. Daarna lieten we een enkelwedstrijd zien en in de tweede sessie een mixpartij. Annie had voor de demo wat valide spelers gestrikt om plaats te nemen in de rolstoel, waaronder Eric Pang, Mayke Halkema en Sandy Bommeleyn.

Dit werd in het laatste kwartier gedaan. Het was mooi om te zien hoe ze reageerden. Het was ook goed om ze het verschil tussen de rolstoelen te kunnen laten zien, omdat mijn NK mixpartner Mylene Rombouts een kneesit type heeft. Sommige spelers hadden snel door hoe je moest voortbewegen en anderen hadden daar wat meer moeite mee. Annie liet mij tot slot een potje enkelen tegen de huidige Nederlandse Kampioen, Eric Pang, onder het mom van: de valide Nederlands Kampioen, tegen de AB Nederlands Kampioen. Een mooie ervaring!

Dank aan de spelers voor hun enthousiaste reacties!

De demo was een goede promotie voor het aangepast badminton. Via deze weg dan ook mijn dank aan Richard Dijk die als voorzitter van BC '70 Veluwe dit mede mogelijk heeft gemaakt.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!