Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Jorrit de Ruiter: Samen er tegenaan!

© Badminton Nederland+

Na een lange vlucht met een uur vertraging kwamen we donderdagochtend aan in Guangzhou, China. Het regende pijpenstelen.

Gelukkig stond de bus van de organisatie klaar om ons naar Dongguan te rijden, een plaats op ongeveer anderhalf uur van Guangzhou. Hier zal het toernooi zondag beginnen. De busrit verliep goed maar traag door de immense regenval. Met een overdekt jacht waren we waarschijnlijk sneller geweest.

Eenmaal aangekomen in het hotel zijn we wat gaan rusten en op zoek gegaan naar een mogelijkheid om wat Chinese Yuans uit de muur te trekken. Dit viel niet mee kan ik wel zeggen. Menig bank accepteerden onze bankpassen niet en bij sommige van ons lukt het tot op heden nog steeds niet. Hopelijk komt daar een oplossing voor.

Verder de gym even in geweest. Naja, gym...het is een groot woord. In een ruimte naast het binnenzwembad staan wat roestende apparaten die door zouden moeten gaan voor fitnessapparatuur. Ook heeft het hotel getracht wat cardio apparatuur te plaatsen zoals een ligfiets en twee loopbanden. De ligfiets zou officieel op z'n lichtste niveau (1) moeten staan, maar er moet getrapt worden alsof je de Mont Ventoux aan het oprijden bent. Eventjes dacht ik dat standje 2 wellicht wat lichter zou zijn, maar niets was minder waar: ik stond zwaar geparkeerd, achterin de bus en met hongerklop. Dan het loopbandje maar proberen. Eigenlijk hier eenzelfde probleem, een vrij laag niveau maar ik moest aardig mijn best doen om niet achteruit het zwembad in te rollen. Ik ben er in ieder geval achter gekomen waarom China het zo goed doet in de sport! Maar wat relaxte rek oefeningen en wat core stability gedaan en dat was het wel zo ongeveer. Belangrijkste is dat je na een lange vlucht je lijf weer aan de gang krijgt, maar dat was hier niet zo'n probleem.

Vrijdag hebben we voor het eerst kunnen trainen op de baan. We hadden een uur lang twee banen: een in de wedstrijdhal en een in de trainingshal. We verdeelden ons in een groep van vier mannen en vier vrouwen en hebben ieder een half uur kunnen trainen in de wedstrijdhal. Het is een gigantische, volgens mij gloednieuwe arena waar uiteraard ook weer de nodige wind staat. 's Avonds zijn we naar het openingsdiner geweest waar rookies Mark en Soraya hebben meegelopen in de openingsparade van alle deelnemende landen. Ze hebben ervan genoten! :-) Na een uitgebreid en zeer gevarieerd diner zat ook deze dag er weer op.

Vandaag stond in het teken van de laatste training voor we morgen van start gaan tegen Canada om 13.00 uur plaatselijke tijd (7.00 uur in Nederland). De dubbelspelers hebben veel 3 tegen 2 vormen gedaan in zowel de wedstrijdhal als in de trainingshal, de singelspelers 2 tegen 1. Morgenochtend voegt coach Rune zich bij het team die wegens de crematie van zijn vader pas later af kon reizen. Wij als spelers hebben ontzettend veel respect voor het feit dat hij ondanks het overlijden van zijn vader toch morgen achter de baan zit! Samen er tegenaan!

Volg ons op livescore.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Vincent de Vries vertelt over zijn Slovenian International

2 jaar geleden

volgend artikel

Open brief aan Badminton Vlaanderen

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws