Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© BWF

Nederland wint in China van Singapore

© BWF+

Het Nederlandse team onder leiding van bondscoach Rune Massing was vandaag te sterk voor Singapore. De winstpartijen van Jacco Arends / Jelle Maas, Soraya de Visch Eijbergen en Eefje Muskens / Selena Piek waren voldoende om doorgang naar de volgende ronde af te dwingen.

Nederland heeft na winst op Canada en Spanje ook haar derde en laatste groepswedstrijd bij de Sudirman Cup gewonnen. In het Chinese Dongguan werd Singapore overtuigend met 4-1 verslagen, waardoor Nederland ongeslagen als eerste eindigde in poule A, level 2.

Het mannendubbel Jacco Arends/Jelle Maas zette Nederland op een 1-0 voorsprong door met 21/11 en 21/17 te winnen van het koppel Hee Yong Kai Terry en Hendra Wijaya. Soraya de Visch Eijbergen maakte er 2-0 van door een knappe zege op Chen Jiayuan. Na de eerste game te hebben verloren, kwam De Visch Eijbergen sterk terug in de wedstrijd en won deze uiteindelijk met 17/21, 25/23 en 21/12. In het mannenenkelspel verloor Mark Caljouw in twee games met 12/21 en 23/25 van Wong Zi Liang Derek, waardoor Singapore de achterstand terugbracht tot 2-1.

Net als tegen Spanje waren het opnieuw de Nederlandse dubbels die het verschil wisten te maken. Eefje Muskens en Selena Piek in het vrouwendubbel waren met 21/15 en 21/14 te sterk voor Yi Ling Elaine Chua/ Shinta Mulia Sari en in het gemengddubbel wonnen Samantha Barning en Jorrit de Ruiter met 2-0 (21/15, 21/19) van het Singaporese duo Danny Bawa Chrisnanta/Yu Yan Vanessa Neo.

Vrijdag 15 mei om 13.00 uur (Nederlandse tijd) speelt Nederland tegen Hong Kong om plaats 13 of 14.

door

via badmintonline / Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws