Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© BWF

Nederland wint ook tweede wedstrijd Sudirman Cup

© BWF+

Nederland heeft na winst op Canada, ook haar tweede wedstrijd bij de Sudirman Cup gewonnen. In het Chinese Dongguan werd Spanje met 3-2 verslagen, waardoor Nederland met Singapore nog ongeslagen is in poule A, level 2.

Het gemengddubbel Jacco Arends en Selena Piek zette Nederland op voorsprong, door met 21/11, 17/21, 21/14 te winnen van het koppel Carolina Marin (wereldkampioene in het enkelspel) / Pablo Abian.

Daarna werden de beide enkelspelen gewonnen door de Spanjaarden. Mark Caljouw wist net niet te winnen van Ernesto Velazquez en verloor na een spannende en gelijk opgaande partij uiteindelijk met 2-1 (12/21, 23/21, 19/21). Soraya de Visch Eijbergen moest met 11/21 en 17/21 haar meerdere erkennen in de Spaanse Beatriz Coralles.

Tot slot waren het de Nederlandse dubbels die overtuigend het verschil wisten te maken en zo Nederland de 3-2 overwinning bezorgden. Jacco Arends en Jelle Maas in het mannendubbel waren met 21/10 en 21/13 te sterk voor Luis Enrique Penalver en Ernesto Velazquez en het dameskoppel Eefje Muskens/Selena Piek won met 2-0 (21/8, 21/16) van het Spaanse duo Clara Azurmendi en Carolina Marin.

Morgen om 07.00 uur speelt Nederland de laatste wedstrijd in poule A, level 2, tegen Singapore, waarbij de winnaar zal spelen om plaats 13/14.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Netherlands Down Spain

2 jaar geleden

volgend artikel

Eefje Muskens and Selena Piek: 3-2 win over Canada and Spain!

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws