Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© badmintonline

Persbericht Badminton Nederland over nieuwe opzet Carlton Eredivisie

© badmintonline+

Badminton Nederland heeft besloten om de opzet van de Carlton Eredivisie aan te passen. Sinds eind vorig jaar is onder leiding van een adviesbureau, samen met de eredivisieverenigingen en de Landelijke Commissie Wedstrijdwezen, in een werkgroep gezamenlijk gewerkt aan een kwaliteitsimpuls voor de Carlton Eredivisie.

Dit heeft er toe geleid dat met ingang van het nieuwe seizoen 2015/2016 een aantal veranderingen in de Carlton Eredivisie zal plaatsvinden.

Voor het volgend seizoen wordt de opzet van de Carlton Eredivisie:

  • Twee poules van 5 worden opgesteld op basis van de eindstand 2014/2015.
  • In fase 1 spelen alle 10 de teams in een Amerikaans systeem eenmaal tegen elkaar: alle wedstrijdpunten (gewonnen partijen) worden meegenomen in de stand.
  • Na fase 1 gaan de nummers 5 van beide poules rechtstreeks naar degradatiepoule.
  • De nummer 1 t/m 4 van beide poules spelen kwartfinales in best-of-2 serie tegen elkaar. Nr. 1A tegen 4B, 2A tegen 3B, etc.
  • De 4 winnaars spelen een halve finale in een best-of-2 serie om een plaats in de finale om het landskampioenschap, finale die in 1 wedstrijd op neutraal terrein wordt gespeeld.
  • De 4 verliezers van de kwartfinales worden toegevoegd aan de degradatiepoule, die uit 6 teams bestaat. De teams in de deze poule spelen een halve competitie. De nummers 9 en 10 komen conform de Promotie/Degradatieregeling in aanmerking voor degradatie.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws