SportSport

Topbadminton bij Haags Drop Shot

Topbadminton bij Haags Drop Shot

Alweer voor de derde keer organiseert de Haagse badmintonclub Drop Shot op 16 en 17 mei 2015 het Phytalis Drop Shot Grand Prix toernooi. Dit is een groot internationaal badmintontoernooi met verschillende nationale en internationale topspelers.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Blikvanger van het toernooi is bij de heren onder andere Erik Meijs (nr. 2 van Nederland en oud-lid van Drop Shot). Hij won beide voorgaande edities. Ook de nummer 5 en 9 van Nederland, Jordy Hilbink en Dennis van Daalen de Jel, spelen mee.

Bij de dames is onder meer de winnares van de eerste editie in 2013, Gayle Mahulette (nr. 5 van Nederland), weer present. Ook Lisa Khoeblal-Malaihollo (nr. 6) doet mee. Het internationale karakter komt van spelers uit Denemarken, Indonesië, Duitsland en Nieuw-Zeeland. De winnaars in het enkelspel ontvangen een prijs van € 400.

Gratis entree

Naast verschillende topspelers is het toernooi open voor badmintonners in de categorieën 4, 6 en 8. In totaal zijn er ruim 200 deelnemers. Het toernooi wordt gespeeld op sportcentrum Mariahoeve, Het Kleine Loo 12 in Den Haag. Op zaterdag van 9.00 uur tot ca. 21.00 uur.

Op zondag worden de finales gespeeld vanaf 12.00 uur. Entree is beide dagen gratis. Op zaterdagavond is er voor iedereen - spelers en toeschouwers - de mogelijkheid om bij de 'Meeat' (meet&eat) te genieten van een heerlijke Indische maaltijd. Inschrijven hiervoor kan via de site www.grandprixtoernooi.nl.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!